Pohoda v medovníkovom dome a pekné sviatky

Po prvý krát sa mi podarilo napiecť medovníky ešte v novembri. Posmelený statočnou rezervou som sa teda pustil do medovníkového domčeka.

Takmer bez prípravy, len s cestom a rukou načarbanými šablónami sme sa doma pustili do práce. Nevedel som, či sa nám bude chcieť zdobiť bielou polevou, tak som pre istotu špajdlou porobil do cesta pár vzoriek.

Ono je to vlastne panelák

Až po dopečení som si uvedomil, že ono to nie je domček, ale skôr medovníkový panelák. Medovníky sme nechali pár dni postáť, aby dostatočne stvrdli. Milovaná jednotlivé kusy nakoniec predsalen pomaľovala, tak mohlo prísť na rad lepenie. Nedával som výstuhy, len som si priopieral vrecká s múkou, aby mi všetko držalo na mieste.

Opatrné lepenie

Po dolepení sme nechali obvodové múry zatuhnúť a so strechou sme pokračovali až na ďalší deň. Znova som si pomohol vreckami múky, inak by sa šmykla. Poleva neposlúchala a stekala dole, tak som ju kde tu prerobil na cencúle.

Výsledný domček? Krivoľaké zdobenie a zabudol som na komín. Ale viete čo? Nie je to podstatné. Keď som v ňom zažal svetlo so sviečok a v dome zhasol lampy, vtedy to konečne prišlo…

Pokojné sviatky

Prajem vám krásne sviatky, prevoňané škoricou, citrónovou kôrou aj cesnakom. Prajem vám aj lásku a veselú myseľ, v kuchyni aj všade inde.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (2)

  1. Shira313

    Krásne! :o)
    Aj Vám prajem šťastné a veselé!

  2. katka1221

    aj my val stastne a vesele, a hlavne stastny novy rok!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.