Tieto sviatky sú pre nás doma v mnohom zvláštne a nové. Máme už týždeň nazdobený stromček, navarené aj napečené.
Doteraz sme stromček stavali vždy na Štedrý deň. Pečenie sa nám darilo vybaviť vopred aj predtým, ale to najhlavnejšie, čo sa zmenilo, je nálada. Jeden by povedal, že možno je to kvôli krpcovi, ale nie. Toto prišlo samo, pri občasnej spoločnej kávičke a pohľade na mrznúcu záhradu.
Nič nám nezostalo na poslednú chvíľu a jedniné, čo som dnes ešte dodatočne zháňal bol taliansky nealko aperitív na cuckanie po štedrej večeri. Kapustnicu dáme variť večer, dáme do nej naše zoborské suchohríby. Šalát je už naložený a druhú várku medzi sviatkami sa chystám robiť z fialových zemiakov.
Prajem vám všetok tento zimný kľud, ktorý práve zažívam. Aj aby ste si dobre pochutnali na sviatočných jedlách a do Nového roku zdravie.
P.S.
Tento rok tu ešte pribudne jeden článok, už tradičné zhodnotenie, čo všetko sa za tento zomlelo.