√öchvatné, poriadne tučné, ale stojí-to-zato jedlo. Začína to simplexne: šalát, na ňom masívna hruda strúhaného ementálu so smotanou a veľkými, nádherne studenými šampiňónmi. Pekná hustá kôpka na sviežich lístkoch ľadového šalátu. A teraz pozor – ako vrchol toho celého: čierne korenie. Prásk! Parádny kopanec ostrého čierneho, ktoré zaklincuje jemnosť a výživnú krémovosť ostatných chutí a zanechá príjemný vietor v dutine ústnej. A to ho vôbec nie je priveľa! Len taká štipka, ale vyrobí z obyčajného obeda kvalitný gurmánsky zážitok. Malý zázrak. A zase sa čudujem, ako na to prišli.
Takto nejako podľa mňa vynašli penicilín.
Holandský šalát v Bagls
Námestie SNP 1Holandský šalát v Bagls