Hotel Relax v Turčianskych Tepliciach

Bol pondelok a cestou do Martina som začal zisťovať možnosti, kde sa slušne najesť. Opýtaní priatelia navrhovali Martin obísť a vyskúšať napríklad Turčianske Teplice a Hotel Relax. Beztak sme tam mali namierené kvôli miestnej bryndziarni, tak sme to spojili.

Auto sme zaparkovali pred začiatkom pešej zóny a pomaly sa prešpacírovali okolo parku k Hotelu Relax. Aj keď vonku nebolo práve najteplejšie, vybrali sme si miesto na terase. S výhľadom na zeleň v parku, na pohodlných kreslách. Jedálnemu lístku chvíľu trvalo, kým sa objavil na stole. Keď sa tak stalo, podľa neho by sme sa skôr zdvihli a odišli inam. Oranžové stránky, kde bola každá položka podčiarknutá. Neprehľadnosť a niekoľko vtipných vsuviek. Napríklad v Bezmäsitých jedlách boli Bryndzové halušky so slaninkou. Prekonal to len anglický preklad rovnakého jedla: Hakušky with fryndza and bacon. Teplice sú kúpeľné mesto a hotel má určite veľa zahraničných hostí. Možno bolo táto skomolenina naschvál, možno to cudzinci takto vyslovujú a podnik sa jednoducho prispôsobil, neviem.

Nech to už bolo akokoľvek, zostali sme a objednali si. Milovaná vyprážaný hermelín (3,15€), ja zasa restovanú husaciu pečienku (3,82€). K obom kapustový šalát (1€/kus), plus chlieb (0,13€/100g). Obsluha bola príjemná a ochotná, na jedlo sme čakali primerane dĺžke jeho prípravy a počtu hostí v podniku. Čo sa objavilo následne na stole, vzhľadom na úpravu jedálneho lístka, malo vyslovene fíha-efekt. Kuchár prejavil dostatok fantázie a dal si viac práce, než len paušálne poprášenie sušenou petržlenovou vňaťou z gastrodózy. Jedlu sekundoval čerstvý šalát v paprikovom krúžku, v ktorom bola zasunutá aj pažítka a voilá! Ligurček! Ten dotváral aj misku s kapustovým šalátom. Nič zvädnuté, šalát chrumkavý, akurát ku koncu trochu slabšie umytý. Kapustový šalát bol čerstvý, kombinoval červenú aj bielu kapustu.

Fajn, oči sa už najedli, teraz ústa. Restovaná pečienka bola na prvé ochutnanie chutná. Na môj vkus možno trochu dlhšie na panvici, ale tvrdá nebola. Hlavnú časť chuti vytvorilo dostatočné množstvo cibule, takže mor menom UHO (univerzálna hnedá omáčka) bola chvalabohu odsunutá len do role dekorácie a pofŕkania taniera. Chutný bol aj hermelín. V reštauráciách podobného typu je toto jedlo pre moju milovanú vyslovene klasika. Na vysvetlenie, doma nevysmážame, tak manželka občas „zhreší“ aspoň takto… Vravela, že syr bol v poriadku. Na strane tých lepších, ktoré doteraz jedla. Priložený chlieb bol tiež čerstvý, a aj keď bol krájaný na môj vkus príliš natenko, bolo ho dosť.

Napriek niekoľkým chybám a trochu odstrašujúcemu jedálnemu lístku môžeme Hotel Relax odporučiť. Jedlo, obsluha aj príjemný výhľad z terasy sú fajn kombinácia a ceny primerané výslednému dojmu.

Hotel Relax
Partizánska 410/7
Turčianske Teplice
www.hotelrelax.sk

A propós Martin, máte niekto tip na slušnú reštauráciu v tomto meste? Napíšte-popíšte do komentárov!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. Ano aj ked pojdes do Talianska tak si das fizzu aby sa prisposobili…

  2. Len som nahlas uvazoval, ako vobec vznikne takato chyba. Duplom ked F a B ani nie su vedla seba na klavesnici… Na Slovensku je vsetko mozne ;-)

  3. Pekna recenzia. Som z TR ale este som v Relaxe nejedla. Nabuduce skuste kastiel v Mosovciach (http://kastielmosovce.sk/index.php) V Martine chutne varia v Pasazi (http://www.pasazmt.sk/pages/restauracia.php)

  4. s tymto som sa uz stretol u znamych, ktori su z TR a tiez tam nikdy nejedli ;-)
    Vdaka za tipy na dalsie restauracie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.