Kozí vŕšok, konečne slušné odpočívadlo s reštauráciou

Mali sme minule cestu do Demänovskej a zastavili sme sa na odpočívadle Kozí vŕšok. Zvonka nevábna industriálna zóna s pumpou, ale za týmito kulisami je schovaná naozaj vydarená reštaurácia.

Obchod so syrmi a veľké ohnisko uprostred

Kozí vŕšok je na konci liptovskej dialnice, pri Ivachnovej. Ak pôjdete opačným smerom, z Ružomberka do Mikuláša, bude musieť odbočiť a cez nadjazd sa dostať na opačnú stranu. Rovnako sa vrátite na svoj pôvodný smer.

Ihrisko a veľká drevená koza pred reštauráciou

Gouda z kravského mlieka

Prejdete cez benzínku a vpravo sa ukáže vonkajšia terasa, časť reštaurácie, detské ihrisko aj časť reštaurácie. Ak vojdete cez benzínku, najprv objavíte malý obchodík so syrmi. Už meno hovorí, že sa tu vyrábajú a predávajú kozie syry. Zatiaľ robia syry, ktoré zrejú 1 alebo 3 mesiace (33 €/kg), ale chystajú aj syr s dlhším zrením. Mimo toho tu mali aj kravské syry typu gouda. Väčšina bola ochutená, na ochutnanie som si vzal kúsok čistého mladého, kilo stálo 13€. Bol dobrý a určite nie je jeho chyba, že som vďaka nemu zistil, že mi určite viac chutia staršie goudy. V chladiacom pulte bola aj bryndza, parenice a čerstvé maslo.

Za obchodom je vstup do dvojpodlažnej reštaurácie. Obrovský priestor má uprostred veľké ohnisko s medenou kupolou a strecha je presklená. Všade naokolo poskladané polienka dreva, inak je tu čierny kov, kameň a drevené obloženie. Stoly sú po krajoch kruhu. Reštaurácia vyslovene počíta s deťmi, takže nebol problém nájsť si detskú sedačku a prisunúť si ju ku stolu.

Ohnisko uprostred reštaurácie

Podnik bol naobed, deň po Veľkej noci, prakticky prázdny. Obsluha sa objavila až po chvíľke, ale možno nám chceli len dať čas na usadenie s krpcom. Jedálny lístok potešil. Nie prehnane rozvetvený, všetko sa zmestilo na jeden zatvárací hárok papiera. Na ňom klasické bryndzáky, ale aj pečené kozľa alebo grilovaný kozí syr. Nebol čas na špekulovanie, tak som si vybral hotovku – jahňací perkelt s haluškami (6,20 €), milovaná šalát s rukolou, ovčím syrom a cherry rajčinami (5,40 €). K tomu neperlivú Tomu (0,3l za 1 €) a po jedle espresso (1,10 €).

Potešil usmievavý a ochotný personál. Pri stole sa nám postupne prestriedali traja, dve slečny a jeden chalan. Každý z nich bol nadmieru slušný a prívetivý, nechýbala otázka či chutilo, aj pár „opičiek“ na nášho krpca. Aj keď bola naša objednávka smiešne malá, dostali sme na stôl malú pozornosť. Nátierku z kozieho syra s bylinkami a chlebom. A nie, neobjavila sa neskôr na účtenke.

V Rakúsku podobné odpočívadlo nič zvláštne. U nás… priam vesmírny úkaz.

Pozornosť podniku, nátierka z kozieho syra

Jahňací perkelt s haluškami

Jedlo prišlo na stôl mimoriadne rýchlo. Porcia jahňacieho perkeltu bola statočná a voňavá. Mäso sa doslova rozpadávalo, múčne halušky boli akurát mäkké a šťava chutná. Na môj vkus ale kuchár použil trochu viac čierneho korenia. Šalát vyzeral skvele. Syru v ňom bolo nadmieru. Na prvý pohľad by ste povedali, že bežný trochu stajlový šalát. Kuchár ale použil hrubú soľ, ktorá príjemne chrumkala a dopĺňala mäkký ovčí syr. Napriek tomu nebolo jedlo príliš slané, všetkého bolo akurát.

Po perkelte som nemal chuť na nič ďalšie, takže s espressom ma zastúpila moja milovaná. Podávajú Carraro, crema sa im vydarila a chuť tiež. Fajn, že dojem nepokazila ani táto drobnosť na záver.

Espresso Carraro

Vonku je to všetko ešte viac nastavené na deti, pretože tu nájdete mini-zoo s ovečkami, kozami a lamou, ktorú naháňa besný somárik. Boli tu aj kačice, holubice a perličky. Vedľa spústa originálnych drevených preliezačiek, väčšinou v tvare domácich zvierat.

Detské ihrisko

Keď si odmyslím škaredý koniec zimy a pomerne málo prírodné okolie, naozaj nemám podniku čo vytknúť. Ochotný personál, priamočiare a chutné jedlo, možnosť oddýchnuť si s rodinou aj kúpiť zaujímavé syry. Neodpustím si porovnanie. V Rakúsku podobné odpočívadlo nič zvláštne. U nás… tak trochu vesmírny úkaz.

Kozí vŕšok
Ivachnová, pri benzínke Shell
www.kozivrsok.sk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (42)

  1. :)
    Tesim sa tomuto podniku velmi! My sme tam jedli uz viackrat a vzdy chutilo Jeleni gulas, divinovy vyvar, megaporcia halusiek, pirohy, sulance s makom a paradna (aj ked zbytocne velka – pre tu hutnu chut) porcia liptovskej bryndzovej polievky boli skvele. No a tie syry … famozne!

  2. hura. obzeram zatial stale len z auta, takze co najskor aj navstivim

  3. PARADA!
    Normalne mam nahodene osmicky oci na patke hlave (take vypulene).
    Vyzera to naozaj pekne a vkusne.
    Zacinam sa tesit na dovolenku, pobeham Slovensko krizom-krazom.
    Uplne mi budu stacit recenzie z Delikates.
    Pre mna asi najlepsi turisticky sprievodca (pre vecne hladneho turistu).
    Vdaka za „dobropis“ Viktor.

    Ozaj a co tie kozie syry, ochutnal si aj tie?

    1. Nie, na kozie syry mi zial nevydalo… :-(

    2. Viktor, tá natierka je z ich zrejúceho kozieho syra, takže si ho ochutnal :)

      1. Aj som si myslel, ale nebol som si isty, preto som to nespomenul v clanku ;-)

    3. Anna Opaterná

      V reštaurácii na Odpočívadle Kozí vŕšok som ešte nebola (určite sa tam však pri najbližšej príležitosti zastavím a teším sa), ale syry z Kozieho vŕšku poznám a môžem potvrdiť, že chutia celej našej rodine.

  4. Jej, vdaka za tip, my sme zvycajne cestou na východ davali pauzu na salasi Krajinka, ale vidim, ze je cas na zmenu!

  5. Nedavno o nich pisali na idnes, celkom ma navnadili, podobne ako tento clanok. Snad sa mi podari tam niekedy zastavit, kedze od nas na Liptov, kde mavame konecnu su cca 2 hodinky, takze ziadne zastavky nie su potrebne.

  6. Tak dnes som sa tam zastavil na ceste domov.

    Ako predjedlo (stale zadara) mali dnes masovu pomazanku.
    Dal som si hubovu polievku a z dennej ponuky grilovany syr s orechmi a brusnicovou omackou. K tomu bol salat z rukoly a paradajok. na tanieri boli aj jemne orestovane jablcka so skoricou. Mne k tomu ta omacka velmi nesla, ale ostatne bolo velmi dobre.

    Priestor je to fakt velky, bol som prekvapeny. Obsadenost o 14.00 slaba samozrejme. Snad casom.

    Pri odchode som si kupil taktiez z ich ponuky syrov.
    Parada, rad sa tam vratim a budem odporucat priatelom.

  7. Kozí vŕšok pôjdem vyskúšať pri najbližšej návšteve Liptova, už sa tam chystám dlhšie, má samé dobré referencie (varí tam manželov kamarát, ktorý predtým výborne varil v jednom ružomberskom steakhouse, takže verím, že kuchyňa je výborná).
    Na cestách odporúčam aj Salaš Zbojská, Viktor, ak si ešte neskúsil, treba tam zájsť. Nie je to na hlavných ťahoch, ale zas dá sa tam zájsť v rámci turistiky v okolí Muránskej planiny.

  8. Hodim to sem, vari sa to neprehliadne.
    Viktor,(alebo niekto z citatelov) nepojdes na akciu opekania vola?
    Na Zochovej chate.
    Z toho by bola tiez dobra reportaz.
    Viem ze je jar a kopa prace okolo domu, gazdovstva…ale ako relax, preco nie.
    http://restauracie.etrend.sk/restauracie-aktuality/ako-sa-pecie-vol.html

    1. Milan: vdaka za tip, ale ja sa tam asi nedostanem. Mozno sa tam vyberie niekto iny, uvidime

  9. Dobry vecer, tak zacnem. Ako prve kritika za ceny- neskutocne predrazene na slovensko. Preco? V krajinach ci gurmanskych rajoch v eu su ceny za kvalitu zarucenu nie o moc vyssie – napr porcia pre jedneho cloveka.Nie kravsky syr dochuteny kozim/ovcim mliekom- specialita strednej europy. Tak napriklad ceny na korzike, sardinii, sicilii, casti spanielska su z kozim vrskom porovnatelne za neskutocne lepsiu kvalitu a tradiciu,. Dalej mozem viac verit talianskemu pecorinu ako slovensko polskemu akoze ostiepku ci bryndzi.. O tom je ina diskusia na dlhee. Slovaci su vseobecne problem lebo nepriznaju lepsiu chut a kvalitu zahranicnemu produktu len kvoli akymsi predsudkom ci strachu ze v inych statoch budovali poslednych 50 rokov kvalitu- zatial co u nas kvantitu zleho. Ps: ta omacka v tom jahnacom gulasi vyzera vodovo a olejovo,trosku ju mohli este vyvarit – po slovensky, chutovo vravite ze ok, asi maju dobreho dodavatela masa, ..len ci legalneho:) tak zdravim a diskusi a food fanatizmu zdar:)

    1. Sranda, praveze ceny v restauracii sa mi zdali ok. Za tie peniaze obrovske porice ,v salate spusta syra. Omacka vodova urcite nebola, prave naopak, pekne husta.

      Ak sa mame dalej bavit o cenach, co takto Rakusko? Hociktory landhof pri dialnici bude drahsi ako Kozi vrsok. Na Korzike som si nejaku lacnotu tiez moc nevsimol.

      Aj ked chapem, kam smerujete a s cenami sme vacsinou naozaj niekde vyssie, myslim ze mixujete prilis vela veci dokopy. Ak to tu chyba, potom to treba zacat budovat. Konecne sa prebudili aj media a cast krvakov v spravach nahradili spravami o kvalitnych potravinach, dnes napriklad ukazovali oklamanu polsku bryndzu…

    2. Clovece!?
      Vsade bol, vsetko videl, vsetko vie…
      Boh chran pred takym zakaznikom slusneho cloveka.
      Este tam ani nebol a uz pinda, dokaze z fotky posudit kvalitu, hustotu a chut!!!
      No to sa tu ozvala ina „kapacita“….
      Zijem v zahranici uz pekne dlho, ale ze by tu zurila extra kvalita a lacnota sa povedat neda….

      Mam taky pocit, ze HOOKER si to pletie s podnikmi, kde je na utraty zakaznikov a to veru nie su podniky na baze motorestov.
      Komu nedoplo, dajte si „hooker“ do google translatora, Aj->Sj ;-)

    3. Milan: toto je na dlhsiu debatu. Na jednej strane chapem, kam asi poznamky o cenach smeruju, ale zasa nemozme odignorovat tie desiatky rokoch, kedy sa dobre bud znicilo alebo ani nestihlo vybudovat.
      Keby sme u nas mali v kazdej dedine vyrobcu syra alebo lis na tekvicovy olej, tak by tie komodity boli u nas tiez mozno tak lacne ako vo Francii.
      To iste plati o restauraciach, chyba tu zvyk chodit sa najest von, ergo potom chybaju slusne restauracie aj hostince ako ich vidno v spominanom Rakusku. Nemozeme odignorovat 40 rokov lobotomie, ktora tu vladla, rovnako tak sa musime vysporiadat s tym, ze po pade komunizmu sme presli do druheho extremu, hura kapitalizmu. Kto nas mal naucit kvalitnej gastronomii? A kedy? Mali sme jednoducho historicky zoparkrat smolu a teraz sa musime sami dvihnut a pomoct si. Chce to len cas a pojde to.

      Ta kvalita zo zahranicia tiez nie je taka horuca. Je X krajin, ktore si svoju kvalitu ponechavaju a dokonca ju ani neexportuju. Cize ten isty produkt kupeny u nas a v krajine vyroby sa moze paradne lisit. Druha vec je, ze u nas opacna story. Vsetko dobre exportujeme a sami sebe predavame hnoj. Plus dalsi hnoj dovazame.

  10. Aspon z fotografii vyzera to odpocivadlo luxusne. naozajstne varene jedlo? nove detske ihrisko? espresso? Musi to byt prijemne osviezenie na ceste. Celkom dost jazdime po nemeckych dialniciach a priznam sa ,ze po skusenostiach s niektorym mensimi pobockami AXA, vzdy zastavime niekde,kde maju aspon Burger King alebo McDonalds. Nie ze by som bola fanusik fastfoodu, ale spominane firmy maju v ponuke aspon nejake cerstve salaty a pre deti cerstve mlieko.
    Kiezby takych „kozich vrskov“ bolo na Slovensku viac,aby sa clovek naozaj tesil na pauzy!

  11. ceny jedal su primerane a varia naozaj kvalitne.ale cena syra 33€ je premrstena.

    1. nie som si isty, ale mozno to bol ich najdrahsi syr, ten extra dlho zrejuci

  12. boli sme na kozom vrsku v januari a velka spokojnost, jedla skvele (vsetkym trom nam chutilo vsetko), syry este lepsie. podla mna su tie ceny primerane kvalite.
    neviem preco to nazyvate odpocivadlo, podla mna je to normalna restauracia. niekto zjavne investoval a podla mna je to dobra investicia. k odpocivadlu si predstavujem ovela lepsie znacenie pri odbacani z dialnice.

    1. Odpocivadlo nie je nic hanlive, je ich kopec druhov. Toto je skratka s restauraciou, cerpackou, oddychovou zonou a parkoviskom. Znacenie podla mna suvisi s tym, ze aj v opacnom smere je pumpa, len bez vsetkeho ostatneho co som menoval. A to by boli v Slovnafte blazni, keby dovolili konkurencii lepsie znacenie, aby im zakaznici chodili na opacnu stranu… ;-)

  13. Ked tak experimentujes s jedlom, tu je jeden tip.
    http://watchseries.eu/serie/the_food_truck
    Mozno to poznas.

    Tu je zas zaciatok serialu o historii jedla a jeho vyroby, pestovania, chovu… v Anglicku.
    Vidiet tak nieco podobne kvalitne spracovane o Slovensku…
    http://watchseries.eu/serie/our_food

    1. Ved o nieco podobne sa pokusa uz hodnu dobu Zidek so svojim Nebickom v papulke (co sa tyka hladania historickych veci a jedal). Na STV je archiv, mrkni tam posledne casti.

    2. Nasu tv velmi nesledujem, lepsie povedane ziadnu.
      Toto pozeram na internete, ked je trocha casu.
      Ale dik za tip, pozriem to.

  14. Kozí vŕšok je fajn, navštívil som dva razy po sebe, na slovenské pomery je to na jednotku.
    Čo však vytýkam – obsluha nedoporučila k bryndzovým pirohom nápoj (žinčica, acidko, kyslé mlieko…) + účet vám prinesú neštýlovo v ruke blok z registračnej pokladne.
    Ale ináč sa teším tomuto zariadeniu a fandím im.

  15. včielka

    S Kozím vŕškom som sa stretla prostredníctvom predaja pri bratislavskom Kauflande. Kúpili sme si ovčí syr, bol balený vo vákuovom obale, teta za chladiacim pultom nám kúsok odkrojila a navážila… Skrátka, nebolo ho veľmi vidno. Doma nás prekvapil konzistenciou a la tavený syr. Chuť bola dobrá, tú „inakosť“ mlieka bolo cítiť, fakt som si po zatvorení očí predstavila slovenské kopce a lúky, ale… bolo to polotuhé, lepivé… tradičný ovčí syr je v ústach taký vŕzgavý a má trhlinky. Toto nemalo žiadne. Má to tak byť, čo myslíte? Ak áno, naša obmdzenosť… Ešte na margo HOOKERA, fotky sú zradné a vôbec z nich nevidno, ako jedlo v skutočnosti chutilo, či bolo mastné, vodnaté, …

  16. včielka

    Vec má dohru. Zase sme boli v predajni syrov pri Kauflande. Posťažovali sme si na tú ovčiu hrudku a predavačkina odpoveď nás šokovala: „Áno, vravela som im o tom. Povedali, že sa im celá várka syra nepodarila. To je všetko, žiadne iné pokyny mi nedali.“ Takže nepodarený syr sa tam pokojne predáva ďalej a za pôvodnú cenu a bez jediníého upozornenia, že zákazníci budú doma jesť niečo medzi taveným syrom a eidamom – čo sa konzistencie týka. Koziemu vŕšku viac neverím. A prestávam vyznávať heslo Kupujte slovenské výrobky. Ja mám podporovať domácu výrobu – naozaj často predraženú a oni si z nás – spoluobčanov urobia nakoniec p.r.d.e.l ????

    1. nuž včielka, aj master tesár sa utne… iste nebol prístup spravny, ale zase mala si to info z druhej ruky, takze ktovie…
      navšak na margo zaveru tvojho postu: jasne neverme nasim vyrobcom a hura kupujme si polske syry solene technickou solou! istos chutia lepsie a su aj lacnejsie…
      trocha prirychly zaver nemyslis? Ja mam naopak skusenost taku, ze kvalita slovenskych vyrobkov ide hore a je lepsia a lepsia casom… samozrejme, clovek musi vediet, kde a co ma kupovat :)

    2. Ked sa im syr ‚nepodaril‘, tak to aspon svedci o jeho nepriemyselnej vyrobe – ked vsetky varky chutia na jedno kopyto. Ak ten syr nie je vyslovene pokazeny, len trochu iny ako zvycajne, tak by som od nich ani nic neocakavama, maximalne ospravedlnenie, ze to nie je syr, na aky ste zvyknuti. Avsak suhlasim, ze kupovanie vyrobkov len za to, ze maju nalepku slovenske, nie je riesenim – vyrobky treba kupovat preto, ze ich mame radi, ze su kvalitne, a kvalita/cena maju ten spravny pomer.

  17. včielka

    Nie z druhej ruky, ale z prvej ruky, resp. z prvého sústa. Však najprv sme my zistili doma pri jedení, že to nie je v poriadku. Až potom nám to v predajni potvrdili . A ty nepoznáš iné než poľské výrobky? Za to, že Poliaci solia priemyslovou soľou, tak my máme ďakovať našim výrobcom, že nás ošmeknú o niečo menej? A keď ide kvalita hore, tak ešte môžeme čakať nejaké to desaťročie, kým sa ustáli na znesiteľnej úrovni. Resp. vzťah výrobca – zákazník v znesiteľnom duchu? Čudná filozofia…

    1. zrovna pri Kozom vrsku mam ja niekolkonasobnu skvelu skusenost s kvalitou, servisomi pristupom k zakaznikovi a paci sa mi aj celkovy koncept a jeho prevedenie… Netvrdim, ze sa zachovali spravne – uz som to pisala, ale ani ty nevies ako to v skutocnosti bolo (pokial ide o pokyn, lebo ten mas len ustne podany od predavacky) a … ano som lokalpatriot a kazdu takuto prevadzku budem podporovat ako len budem vladat leb o je ich na slovensku zalostne malo. Howgh!

  18. Hej dievcata!
    Nechcem sa vas dotknut, ale davali ste na hodine pozor?
    Teda pri citani clanku?
    Jedna sa o kozie syry a vy to tu stale porovnavate s ovcim syrom.
    To je ako porovnavat auto s motorkou.
    Jedna sa o nieco uplne ine.
    Ta konzistencia podobna tavenemu syru je v poriadku.
    Cim je syr prezretejsi, tym je tekutejsi.
    Chut je tiez o niecom inom ako je ovci syr.
    Atd., atd….
    Slabo vyzrety kozi syr je konzistenciou skor ako bryndza a tu ho aj pouzivame ako nahradu bryndze.
    Aj vonou od nej nema daleko.
    No a vyzrete kozie syry natrete na cerstvej cesnakovej hrianke, pripadne „plesnive“ mnam…
    ;-)
    Ale nehadam sa o kvalite v supermarketoch, to je ina story.

  19. včielka

    Milan, ty teda nedávaš pozor vôbec. Názov je Kozí vŕšok, ale ten syr bol ich ovčia hrudka. Ak si myslíš, že tam sa môžu pásť výlučne kozy, tak si strelil riadneho capa… :-) A o supermarlety nejde vobec, ta predajňa je samostatná naproti supermarketu.

    1. Aha, to som zabudol dopisat.
      Podla clanku tam vyrabaju kozie syry a v predavali aj kravske, ovcie nie su spomenute.
      Ovcia hrudka sice nazvom sedi na ovci syr, ale podla popisu je to kozi syr.
      Som z toho daky jelen.
      Prehliadol som „pri Kauflande“ a precital som „v Kauflande“ moja chyba.
      Kajam sa ;-)
      Toto by mali vysvetlit vyrobcovia.
      S „tecucim“ ovcim syrom som sa este nestretol, ale nebudem sa hadat ze neexistuje.
      Mozno staci zmiesat ovcie a kozie mlieko….fakt neviem.

  20. Ahojte, my sme plni ocakavani navstivili Kozi vrsok asi vo februari, objednala som si orechove sulance. Tolko skrupiniek (aj ozaj velkych kuskov) som este v jedle navidela…

  21. U mňa sklamanie – porcia na obrázku od Viktora a porcie, ktoré sme dostali my sú neporovnateľné, ceny oproti webovému jedálnemu lístku pomaly o 20% vyššie (čo úplne nabúrava koncept odpočívadla a atakuje hranicu lepšej reštaurácie vo väčšom meste) a v mojom živote som ešte nejedla grilované rebierka tak mastné ako na Kozom vŕšku… reputáciu zachránil obchodík a minizoo, ale nabudúce si vyberiem iný z osvedčených podnikov pri resp. v Ružomberku…

  22. Zdravim. My sme sa tam zastavili v nedelu okolo tretej, na ceste domov z vikendovej dovolenky. O Kozom vrsku som uz vedel prave z tohto clanku, tak som bol plny ocakavani… a Kozi vrsok nesklamal. Zariadenie restauracie originalne, obsluha mila a rychla, ceny primerane (mali sme polievku, hl. jedlo a napoj a zmestili sme sa v priemere do 10 EUR / osobu) ale co je hlavne, kvalita vyborna. Poctive polievky, bohate salaty, vyborne domace pirohy s poriadnou davkou orechov a masla. Urcite to nebola moja posledna navsteva a kazdemu mozem len odporucat.

  23. Tak mi dovoľte, aby som vyjadrila svoj názor aj ja. Je to ozaj veľmi pekná reštaurácia so zaujímavými predmetmi a tovarom na predaj. Pekné prostredie…ale tá obsluha, no hrôza. V noci z 29. na 30. júna sme mali chuť na kávu a samozrejme aj navštíviť wc. Káva bola úžasná, ozaj dobrá chuť, ale pani čo nás obsluhovala bola nadmieru neprívetivá a nebolo nám dovolené ísť na toalety. „Milá“ pani len prevrátila oči a odvrkla, že toalety sú zatvorené. Ale čo bolo zarážajúce bol fakt, že pred nami tam bol jeden chalanisko z okresu. Možno preto, že nás bolo viac a nie jeden sa milej zlatej pani nechcelo po nás upratať toalety…podotýkam, že my vieme udržať čistotu…
    Mali sme chuť sa tam zastaviť aj s deťmi, ale po tejto skúsenosti si to dvakrát rozmyslím. Najlepšie meno podniku robí obsluha, ale sa nehnevajte, takáto obsluha akú sme mali možnosť zažiť my to tam len kazí. Ďakujem

  24. my sme sa tam zastavili cez víkend. nemôžem sa vyslovene sťažovať – jedlo (kačacie stehno, lokša, kapusta, pečienky,…) aj obsluha boli v poriadku, ale s prvou návštevou na jar sa to nedá porovnať. v podniku už asi trocha opadlo prvotné nadšenie, chýbala už pozornosť z kuchyne (chlebík s nátierkou). ale napriek tomu je to miesto, kde sa radi poctivo najeme a kúpime zopár syrov.

  25. Miriama Trníková

    Dobry den,po ceste spat s dovolenky sme sa zastavili v tomto podniku pretoze syry velmi oblubujeme velmi sme sa tesili o to vacsie bolo nase sklamanie obsluha jedna velka katastrofa objednali sme si demikat a male zemiakove placky s kozim syrom,a taktiez pre maleho dvojrocneho syna male pirohy,napriek tomu ze sa nas servirka dva krat pytala na objednavku cele to doplietla doniesla nam obidve jedla velke takze sme to samozrejme neboli schopny zjest jedla boli slane a ja som si dala male halusky a cesnakovu polievku,halusky boli nedovarene a v cesnacke nejaky zrejme zbytkovy stary syr takze jedlo z ktoreho som sa este tri dni liecila..takze sme boli z tohto podniku neskutocne sklamany urcite sa tam viac nikdy nezastavime,kedze sme si platili aj to co sme si neobjednali a spolu s kvalitou jedla a tiez obsluhou neodporucam.

  26. V nedeľu sme boli na Kozom vŕšku. Musím hneď v úvode povedať – rozmaznaní z pražských reštaurácií a služieb. Kozí vŕšok sme chceli navštíviť už dávno – podporujeme podnikanie v oblasti služieb (slovenské a z čerstvých potravín), ktoré vôbec nie je jednoduché. Úprimne – sklamanie. Baraní guláš výborný. Pohankové pirohy (bielej farby sem tam peha) plnené kozím mäsom – cesto bez chuti, mäso zle vymiešané (striedali sa hrudky neosolené s osolenými, okorenené s neokorenenými), červená kapusta nevychutená a šok – celé to bolo presypané (v priamom zmysle slova) polotovarovou opraženou cibuľou kúpenou zrejme ako polotovar v METRO. Tá cibuľa to zabila, bol to jeden veľký nezmysel. Jahňacie stehno + varené zemiaky + mrkvové pyré: stehno – super, pyré super (nezmyselne pokvapkané predpokladám bazalkovým pestom – vôbec tam nemalo byť ), varené zemiaky – neboli čerstvé. Neviem to povedať, ale všetci cítite varený zemiak varený včera, alebo skoro ráno a zle uskladnený. Veľmi sme sa tam tešili, veľmi sme boli sklamaní. Takže zhrniem – 1xbaraní guláš, 1xstehno, 1xpirohy + 2xčaj = 26,50eur. Ľudová cena to nie je a myslím, že nemôžem dostať k čaju oschnutý citrón. Ak toto čítajú majitelia, choďte inkognito ochutnať, skontrolovať. Koncept – áno, super. Reštika – krásna. Syry vynikajúce – fakt výborná kvalita. Záver – na tejto ceste nabudúce uprednostníme Krajinku, ale syry kúpime na Kozom vŕšku. Škoda

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.