Náhodná káva v trnavskej Rotunde

V sobotu sme išli do Trnavy vybaviť jednu vec a zhodou okolností sme na rovnakej ulici natrafili na zaujímavý a relatívne nový podnik.

Otvorili minulý rok v októbri. Sú to vlastne dve spojené budovy. Stará a zrenovovaná poschodová rotunda a k nej prirobený nový Spiegelsaal. Vnútorné spojenie je ešte zaujímavejšie ako zvonka. Kým v novej časti je kopa zrkadiel a bar po celej dĺžke podniku, rotunda má zariadenie dobové, vrátane starých ozdobných kachiel.

Rotunda, čiže Spiegelsaal v Trnave

Interiér novej časti Rotundy

Bolo víkendové ráno a podnik prázdny. Ochotná čašníčka nám ukázala vyložené koláče, mali bratislavské rožky a orechovú bábovku (2,30€). Vyzerala dobre, objednali sme si dva kúsky. K tomu samozrejme kávu. Venoval som sa krpcovi, tak ju objednávala milovaná. Vypýtala si „dlhšie“ espresso s mliekom (1,20€), čo čašníčka pochopila a dodala, že ho pripravujú do veľkej šálky s horúcou vodou na doliatie.

Orechová bábovka

Naša objednávka postupne prišla na stôl. Prvú sme ochutnali bábovku. Bola ako domáca, v ceste mleté aj celé orechy. Chuťovo výrazná a dobrá. Káva bola od coffeein bez výrazných nedostatkov. Crema mala tmavšie okraje, ale vyslovenú zhoreninu som nezacítil. Mimo espressa podnik ponúka aj frenchpress a filter (V60) z odrodových arabík.

Espresso

Neskôr pri platení som si všimol, že majú pomerne slušný výber piva (v základe Bernard, ďalej Sessler a BrewDog), bola tu aj Ginger Mania. Potešili ma detaily, napríklad ponuka vína postavená na lokálnych vinárstvach (Terra Parna, Víno Chudý). Ako doplnok tu majú aj zapekanú flaguette, čosi ako plnená okrúhla bageta.

Napriek prázdnote podniku sme sa cítili dobre, hlavne vďaka ochote a úsmevu čašníčky. Páčila sa nám aj ponuka rozumne postavená na zaujímavých a dobre vybraných produktoch. Oplatí sa navštíviť. Za dve kávy, dve bábovky a malý pomarančový džús sme platili 8,50€.

Doplnenie po troch rokoch

Zastavili sme sa tu v sobotu doobeda na krátku kávu a pár zákuskov. Dobrá správa je, že miesto je stále také dobré ako predtým. Na stránke majú síce trochu zastarané info, že ponúkajú zákusky Olajoš, v realite však mali chutné veci od miestneho cukrára.
Káva sa nezmenila a podľa tabulí ponúkajú cez týždeň raňajky od 7:00 a navečer robia na hornej terase grilovačky.

Mimochodom, chodievame sem občas aj preto, že je tu bezbariérový vstup.

Spiegelsaal Rotunda Trnava
Kalinčiakova 14
Trnava
www.spiegelsaal.sk

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (1)

  1. Môžem potvrdiť, príjemné prostredie aj obsluha, výborná zázvorová limonáda, skvelý jablkovo-karamelový aj nový makový koláč. Nedajte sa odradiť polohou medzi panelákmi a supermarketom :-)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.