Bruscetta s grilovanou cukinou a mozzarellou
V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.
V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.
Hríby nádherne voňali lesom, boli už aj očistené a škaredé časti poodkrajované, takže ich stačilo len nakrájať a pokvapkať citrónom, aby nezačali oxidovať, zostanú tak pekne biele.
Fantastická variácia na tradičné pesto, len s prídavkom tekvicového oleja a semiačok.
Hummous je arabská cícerová nátierka, možno ju tiež pridať do tureckého kebabu. Veľmi výživná a bohatá na proteíny.
V tomto recepte sa stretáva indická kuchyňa s maďarskou v podobe karí kuraťa a podomácky zaváraného leča… Ako mnoho receptov predtým, aj tento vznikol ako znúdze-cnosť, skrátka špajza bola prázdna a toto z toho vzniklo…