Zeleninové

Bruscetta s grilovanou cukinou a mozzarellou

V lete, keď je veľa rajčín, si často zvyknem narýchlo pripraviť ľahkú bruscettu. Jedného dňa sme čakali návštevu, a tak som sa rozhodol ju ozvláštniť grilovanou cukinou a malými kúskami mozzarelly.

Risotto s pravákmi a rozmarínom na portskom

Hríby nádherne voňali lesom, boli už aj očistené a škaredé časti poodkrajované, takže ich stačilo len nakrájať a pokvapkať citrónom, aby nezačali oxidovať, zostanú tak pekne biele.

Tekvicové pesto

Fantastická variácia na tradičné pesto, len s prídavkom tekvicového oleja a semiačok.

Hummous – cícerový dip

Hummous je arabská cícerová nátierka, možno ju tiež pridať do tureckého kebabu. Veľmi výživná a bohatá na proteíny.

Karí lečo

V tomto recepte sa stretáva indická kuchyňa s maďarskou v podobe karí kuraťa a podomácky zaváraného leča… Ako mnoho receptov predtým, aj tento vznikol ako znúdze-cnosť, skrátka špajza bola prázdna a toto z toho vzniklo…