Sezónne

Ovocná mrvenička

Pečené a chrumkavé ovocie

Zima pokračuje, s ňou postupne chradne uskladnené ovocie. Je načase urobiť pivničnú prebierku a upiecť niečo hrejivé.

Jedna špargľa, dve rôzne prísady do rizota

Nedeľný obed: šparglové rizoto

Špargľovú sezónu neobídem nikdy. Minulý víkend sme si ju spravili len s maslovou mrveničkou a varenými zemiakmi, túto nedeľu som sa trochu pohral s rizotom.

Šošovicový šalát s pečenou tekvicou

Prekvapivý pár, tekvica a šošovica

Napriek počasiu je u nás jeseň čas, kedy sme veľa vonku.Treba zabezpečiť veci okolo domu aj záhrady. A samozrejme, donemoty hrabať lístie. Tak prečo si popri tom neupiecť na otvorenom ohni obed.

Dozretá baza čierna

Sirup z bazy čiernej. Bobúľ, nie kvetov

Sezónne ovocie si nevyberá. Tak som na dozretú bazu natrafil na letnej dovolenke v Štiavnických vrchoch. S krpcom sme sa vybrali obrať bobule, aby som z nich neskôr na chate uvaril sirup. Pár lyžíc skončilo aj na hruškovom koláči.