Kuchárska pinzeta je ako švajčiarsky nožík

Možno ste si všimli, že medzi kuchármi je nová móda, kuchárska pinzeta. Dávnejšie som podobnú dostal, ale na chuť som jej prišiel až teraz.

Dlhá pinzeta

Medzičasom začali predávať pinzety ako špecializované kuchárske náradie, ale stále si môžete si kúpiť aj klasickú anatomickú. Dĺžka 25cm stojí iba 3,60€.

Načo sa dá v kuchyni použiť? Tu je len zopár príkladov:
– vyťahovanie kostí z rýb
– vyťahovanie škrupiniek z rozklepnutých vajíčok
– vyberanie čierneho korenia z polievok
– obracanie jedla v panvici alebo na grile
– foodstyling a dozdobovanie jedla malými potravinami

Máte pinzetu? A čo s ňou robíte?

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (9)

  1. Hm, na grilovanie používať malú pinzetu, to jedine v azbestovej rukavici. My používame „laboratórne kliešte“, niečo takéto: http://www.rapidonline.com/Education/Laboratory-tongs-straight-82564

    1. Super tip. Ale tie klieste maju 20cm a pinzeta 25, takze nevidim problem s nou grilovat. Na tej stranke sa da vybrat z roznych dlzok

    2. No hento som dal len ako ukážku, v skutočnosti majú asi 40 cm.

  2. kuchynsku pinzetu mam doma a vrele odporucam.kupil som ju v metre a ma 30cm.

  3. No ja som dala na radu slavnej Ralbovskej (http://archiv.station.zoznam.sk/station/autor.asp?aid=author0) a mam v zasuvke kuchynske noznice (tzn. normalne krajciske noznice na kuchynsku potrebu). Niekedy aj priamo na jedlo (bylinky) ale castejsie ako by clovek povedal je ich treba na rozne obalove nezmysly.

  4. inak, teraz mi napadlo, ze lenivi to mozu pouzivat namiesto cinskych paliciek na jedenie ;-)

  5. wanderingtaoist

    S tou pinzetou na panvici opatrne, kvôli poškrabaniu. Teflónovú to zničí, neteflónovú doriadi tak, že bude neustále pripaľovať. Ja používam radšej umelohmotnú „pinzetu“ (skôr také väčšie kliešte) na väčšinu uvedených vecí, na zvyšok prsty (škrupiny, kosti z ryby). Na občasný foodstyling stačí pinzeta z manikúry a prsty.

  6. Miro Kubečka

    Ja mám pinzety 7 rôznych veľkosí. Na foodstyling aj varenie. Sú potrebné. Co sa týky poskrabania, prisiel som na chut panviciam s keramickým povrchom, tam styk pinzetou nevadí. Odporúčam.

  7. Pouzivam najradsej na pracu s dlhymi cestovinami, ked ich uz miesam na panvici s prilohami.

    Mam taku mozno trocha nemotornu, ale plastovu pinzetu tusim od tescomy, takze neriesim mozne poskriabanie panvice.
    http://www.tescoma-hrnce.cz/dbimg/obr1/tescoma-kleste-pinzeta-space-line.jpg

    Na jemnejsiu pracu samozrejme nepouzitelna

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.