Chuťovky

Tapenáda z kalamata olív

Tapenáda z tmavých olív a tymiánu

Nátierku z olív som robil už niekoľkokrát, zo zelených aj čiernych olív, ale doteraz mi nikdy veľmi nechutila. Až dovčera.

Domáca ljutenica

Balím gril a grilované zaváram

Predtým, než prehodím cez gril plachtu, som ho naštartoval ešte posledný krát. Hodil som doňho baklažán a papriky, chystal som sa na ljutenicu.

Grilované marhule

Dá sa to ugrilovať?

Grilovanie v týchto dňoch je pre mňa zúfalý pokus preniesť všetky kuchynsko-metalurgické činnosti čo najďalej od domu. Zároveň je grilovanie spolu so šalátmi základ našej letnej obživy.

Pečené mladé zemiaky s maslovu majonézou a pažítkou

Drobné zemiaky a maslová majonéza

V sobotu som bol na trhovisku a kúpil som za vrecko mladých zemiakov. Povyberal som najmenšie aké sa len dali a doma začal plánovať, čo s nimi.

Hotová cviklová nátierka

Cvikla sa dá natrieť na chlieb

Cvikla a tekvica, klasická jesenná dvojica. Popri rôznych krémoch a čipsoch sa z tej prvej dá urobiť aj nátierka.

K cibuli trstinový cukor a červené víno

Univerzálna bordová omáčka

Hnedú práškovú omáčku z našich reštaurácii zrejme poznáte. V skratke ju prezývajú UHO. Pozrite, ako sa dá spraviť z dobrých surovín, chutnejšie a aj rýchlo.