Tapenáda z tmavých olív a tymiánu
Nátierku z olív som robil už niekoľkokrát, zo zelených aj čiernych olív, ale doteraz mi nikdy veľmi nechutila. Až dovčera.
Nátierku z olív som robil už niekoľkokrát, zo zelených aj čiernych olív, ale doteraz mi nikdy veľmi nechutila. Až dovčera.
Predtým, než prehodím cez gril plachtu, som ho naštartoval ešte posledný krát. Hodil som doňho baklažán a papriky, chystal som sa na ljutenicu.
Grilovanie v týchto dňoch je pre mňa zúfalý pokus preniesť všetky kuchynsko-metalurgické činnosti čo najďalej od domu. Zároveň je grilovanie spolu so šalátmi základ našej letnej obživy.
V sobotu som bol na trhovisku a kúpil som za vrecko mladých zemiakov. Povyberal som najmenšie aké sa len dali a doma začal plánovať, čo s nimi.
Raňajkové pečivo, v ktorom sú pečené sladké zemiaky. Úžasne žlté, husté ako vianočka a sladké ako med.
Nečakajte článok o retro potravinách. Iba nadupanú orientálnu verziu pukancov.
Cvikla a tekvica, klasická jesenná dvojica. Popri rôznych krémoch a čipsoch sa z tej prvej dá urobiť aj nátierka.
Hnedú práškovú omáčku z našich reštaurácii zrejme poznáte. V skratke ju prezývajú UHO. Pozrite, ako sa dá spraviť z dobrých surovín, chutnejšie a aj rýchlo.