Mango, marhule, kešu a kokos
Veľká noc predo dvermi, posledné zásoby ovocia sa míňajú a všetko sa točí okolo vajíčiek. U nás to vyústilo do guliek zo sušeného ovocia.
Veľká noc predo dvermi, posledné zásoby ovocia sa míňajú a všetko sa točí okolo vajíčiek. U nás to vyústilo do guliek zo sušeného ovocia.
Na pečivo si doma väčšinou dávame nátierky. Ale občas sa prihodí, že tá nátierka je sladká. Včera bol jeden z „tých“ dní.
Zima pokračuje, s ňou postupne chradne uskladnené ovocie. Je načase urobiť pivničnú prebierku a upiecť niečo hrejivé.
Priznávam sa bez mučenia, prepadol som odkvapkanému jogurtu. Najprv sme ho nakladali do olivového oleja a mazali na chlieb. Potom prišiel koláč s pomarančami a najnovšie si z jogurtu robíme domáci „termix“.
Urobiť si doma kandizované fialky nie je nič ťažké, prevoňajú a ozdobia napríklad slávnostnú tortu.
Obišli ma makarónkové vlny a postupne opustilo aj vypekanie dezertov. Tieto sviatky sa ale spojilo pár udalostí, ktorých výsledkom bol ohromný mls.
Hovorím o čiernom sezame. Stretol som sa s ním dávnejšie. Tuším som pôvodne hľadal černušku a pár predavačom som musel vysvetľovať, že ide o dve rozdielne semienka. Podobne ako sépiové farbivo, dokáže zafarbiť jedlá na zaujímavú čiernu alebo šedú farbu.
Nemám inú možnosť, ako začať nový rok dezertom. Milovaná má totiž sviatok, a preto tortu alebo zákusok nemôžem obísť. Urobil som pomerne rýchlu roládu, príprava je ale trochu ošemetná záležitosť.