Indiánsky fazuľový šalát

Nepamätám si kde a ako prišli rodičia k tomuto šalátu, ale viem isto, že ja ho mám od nich. Veľmi rýchly a výdatný šalát, výborný s pečivom alebo ako príloha k iným jedlám.

Suroviny

– 1 plechovka červenej fazule
– 1 malú cibuľku
– 1 strúčik cesnaku
– 1ČL horčice
– trochu olivového oleja
– oregáno
– soľ a korenie podľa chuti

Otvor plechovku fazule, zlej väčšinu nálevu, zvyšok daj do misky a fazuľu samotnú odlož bokom.

Do nálevu pridaj nadrobno pokrájanú cibuľku (použiť môžeš aj červenú – bude fajnovejšia), rozdrvený cesnak, olivový olej, horčicu a sušené drvené oregáno. Poriadne premiešaj a zmesou prelej fazuľu.

Ak tento šalát necháš chvíľu odstáť, len mu to prospeje. Môžeš ho podávať s napríklad s chlebom.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.