Údený tvaroh je šťavnatá a voňavá fajnovosť
Minule som v niekde čítal, ako voľakedy skladovali tvaroh – buď ho nasolili alebo vyúdili. Neboli by to delikatesy, keby som to neskúsil doma.
Minule som v niekde čítal, ako voľakedy skladovali tvaroh – buď ho nasolili alebo vyúdili. Neboli by to delikatesy, keby som to neskúsil doma.
Pekárina je prakticky celoživotné učenie, tak sa po rokoch pomerne úspešného vypekania učím piecť odznovu.
Nie každé pečenie je u nás z kysnutého cesta. Tak som si cez fašiangy spomenul na tento jednoduchý recept, ktorý sa dá prerobiť aj na bezlepkový.
Pražené a solené mandle zoženiete v obchode aj bare. Existuje však podstatne chutnejšia a korenistejšia verzia.
V zime mám o niečo viac času listovať v kuchárskych knihách a hľadať nové inšpirácie. Túto som našiel v klasike, Kuchyni bohémskej Bratislavy od Petra Ševčoviča. Navyše mi ide v poslednom čase mimoriadne na chuť chren, tak som nemal o čom rozmýšľať.
Sviatočné upratovanie mi prihralo do rúk starý papierik, na ktorom som mal opísaný recept z austrálskeho magazínu o bývaní. Syrové sušienky, ktoré si viete urobiť aj do zásoby a použiť v prípade prepadnutia náhlou návštevou.
Cukrová repa je vďačná surovina na experimentovanie, tak som ju skúsil nasladko aj naslano.
Základ sú lieskovce, potom sezam, rímska rasca a koriander. Opražené nasucho a podrvené mažiarom dajú chrumkavú a voňavú zmes na rybu aj chlieb.