Závin so špenátom a tuniakom
Pečená roláda z lístkového cesta, plnená špenátom, tuniakom a dochutená kôprom.
Pečená roláda z lístkového cesta, plnená špenátom, tuniakom a dochutená kôprom.
V tomto recepte sa stretáva indická kuchyňa s maďarskou v podobe karí kuraťa a podomácky zaváraného leča… Ako mnoho receptov predtým, aj tento vznikol ako znúdze-cnosť, skrátka špajza bola prázdna a toto z toho vzniklo…
V lete, keď sa dajú zjesť kadejaké listy, aké rastú v záhrade, si zvykneme spraviť rýchly šalát. Častokrát ho stačí pokvapkať dobrým olivovým olejom alebo balsamicom, ale keď už robiť zálievku, potom určite túto s medom a cesnakom.
Ak ti už leze s uší mastný chleba s cibuľou, tento toast bude skvelou zmenou… Ricottu určite poznáš, ak nie, môžeš namiesto nej použiť aj cottage cheese, jedlo bude ale ťažšie, pretože ricotta má pomerne nízky obsah tuku (okolo 5%).
Nepamätám si kde a ako prišli rodičia k tomuto šalátu, ale viem isto, že ja ho mám od nich. Veľmi rýchly a výdatný šalát, výborný s pečivom alebo ako príloha k iným jedlám.
V lístkovom ceste zabalené tri druhy syra, doplnené o kôpor. Sýte a dobré k bielemu vínu.
Už si ani nepamätám, odkiaľ mám tento recept, ale viem prečo ma zaujal: do tejto polievky idú 2-3 celé hlávky cesnaku!