Ďalší stupeň pečenia chleba – vlastná múka
Domáce pečenie vás na chvíľu zabaví pridávaním menej alebo viac exotických prísad do chleba. Nakoniec ale vždy dorazíte do ďalšej fázy – k doma pomletej múke.
Domáce pečenie vás na chvíľu zabaví pridávaním menej alebo viac exotických prísad do chleba. Nakoniec ale vždy dorazíte do ďalšej fázy – k doma pomletej múke.
Dá sa zmeniť tradičný recept na fašiangové šišky? Kvások namiesto droždia a pečenie namiesto vysmážania?
Bábovka je môj srdcový koláč. Navyše prvý, aký som v živote upiekol. Postupne som sa prepiekol cez trené cesto až ku kysnutému. Tu je doterajší výsledok.
Doma pečený chlieb a pečivo má úplne iný kolobeh ako tie kupované. Základný rozdiel? Nikdy nesplesnivie a nikdy ho nevyhodíte.
Po ražnom kvásku som doma začal viesť aj pšeničný. Doteraz som s ním nemal šťastie, koláče mi nekysli, vždy to skončilo fiaskom. Posledný mesiac prišla zmena, tak skúšam čo to dá.
Nedá sa povedať, že táto jar by bola normálna, ale bylinky sú našťastie vonku. Stačí ich pozbierať a uvariť z nich napríklad zaujímavý obed.
Kapustový šalát, ktorý si v zime robievame najčastejšie s pečenými zemiakmi.
Sezónne ovocie si nevyberá. Tak som na dozretú bazu natrafil na letnej dovolenke v Štiavnických vrchoch. S krpcom sme sa vybrali obrať bobule, aby som z nich neskôr na chate uvaril sirup. Pár lyžíc skončilo aj na hruškovom koláči.