Nenápadná cukráreň robí torty ako od Demela

Výber zákuskov

Chýr o dobrých zákuskoch sa ku mne dostal už dávnejšie, ale ochutnať krémeše a torty som išiel len minulý týždeň. V Bratislave, na Račianskom mýte, je v jednej z rožných budov ukrytá cukráreň Laurent. Ukrytá pod stĺporadím, ale napriek tomu dobre označená, takže ju na „Račku“ neprehliadnete.

Vchod do cukrárneZvonka sa cukráreň zdá byť väčšia, ale vo vnútri je priestor skôr malý a intímny. Je tu krátky pult, vitrína so zákuskami, kávovar a päť stolov rôznych veľkostí. K tomu pekné tapety a vysoký strop. Najviac priťahuje práve vitrína so zákuskami. Objednáva sa pri pulte, tak sme zostali pred zákuskami s nemou otázkou, ktoré si vybrať.

Kolega stihol úchytkom urobiť fotku, ale pozornej majiteľke tento moment neušiel. Tak sme museli čiastočne poodkryť našu identitu. Ona zasa vysvetlila, že nechce, aby konkurencia špehovala. Po dlhšom výbere sme sa nakoniec rozhodli. Ochutnali sme krémeš, nugátovú tortu a kávu.

Kto by čakal ťažké torty, bude prekvapený. Všetky sú nadýchané a ľahké.

Interiér

Cukráreň sa hrdí tým, že nepoužíva stužovače, rastlinné tuky ani umelé šľahačky. Vraj len maslo a čistú šľahačku. Zákusky vyzerali ako zo škatuľky, ale po prvom zaborení vidličky bolo jasné, že s prísadami nekecali. Krémeš mal spodnú časť zo žĺtkov, vrchná bola zo šľahačky. Navrchu zopakované lístkové cesto a cukrová poleva. Poviem to rovno, ešte som taký krémeš nejedol.

Podobne dopadla aj nugátová torta (2,10 €). Vysoký trojuholník bol rozdelený na jednotlivé vrstvy. Kto by čakal ťažkú tortu, bude prekvapený. Pre ilustráciu sa bez mučenia priznám, že asi štvrť hodinu pred návštevou cukrárne sme si s kolegom dopriali hutné jedlo. Bál som sa v takom stave ísť koštovať zákusky, ale na moje prekvapenie, boli nadýchané, ľahké. Zjedol som ich bez väčších problémov.

Zákuskom dobre sekundovala káva. Bola značky Musetti. Len škoda, že na objednávku espressa mi prišla na stôl „predĺžená verzia“. O týždeň neskôr sa slečna za pultom pre istotu opýtala, či chcem „picollo“, takže som sa nakoniec dopracoval aj k espressu.

Pri ďalšej návšteve som stihol ochutnať zákusok zvaný Belvedere. Vyzeral ako sacherka, voňal ako sacherka a ono to v podstate aj sacherka bola. Šéfcukrár tohoto podniku totiž predtým robil v známej viedenskej cukrárni Demel, ktorá sa roky ťahala za prsty s Hotelom Sacher o originálnosť svojej torty. Pekával ju tam asi 5 rokov. Bola to teda „demelovská“ sacherka, s marmeládou uprostred a pod polevou. Na počudovanie, nebola suchá ani príliš sladká. A príjemná aj bez šľahačky. Ale úprimne, všetko ostatné, čo som tu ochutnal ma očarilo viac. Napríklad višňová schwarzwaldská torta (na foto nižšie). Vo vnútri ste mohli natrafiť na chutné višne a pomedzi šľahačkové vrstvy sa tiahli aj dva pásy ľahkého čokoládového korpusu.

Višňová torta

Osobou cukrára a jeho praxou je vlastne povedané všetko. Keď k tomu pripočítam kvalitné vstupné suroviny a príjemný priestor, potom nie je cesty späť. Pár dní po návšteve cukrárne Laurent som mal možnosť v inej kaviarni v centre ochutnať krémeš, ktorý sa hrdil, aký je viedenský. A figu, za nekresťanských 2,10 € som dostal čosi stužené a odjedol som z neho len preto, lebo som nevedel uhádnuť, či to navrchu boli bielky alebo rastlinná šľahačka. Ani som na to neprišiel. Ako vravím, toto bol zrejme posledný pokus ochutnať krémeš inde ako u Laurenta.

Počas svojich návštev v cukrárni som si všimol ďalšiu milú vec. V cukrárni sa striedali postaršie dámy a rodičia s deťmi. Tento obraz sa v minulosti vytratil z mesta, lebo mnoho kedysi známych cukrární dávno zaniklo. Niektorí sem prišli vyslovene na svoj obľúbený zákusok a odchádzali sklamaní, ak sa stihol vypredať. Kvalita má totiž jednu malú nevýhodu. Zákusky vydržia kratšie ako ich umelohmotné napodobeniny, takže ak sa rozchytajú, treba si skrátka čerstvé vystriehnuť na druhý deň. Dobrá správa je, že cukráreň robí aj na objednávku.

Cukráreň Laurent
Račianske mýto, roh Šancovej a Račianskej ulice
Bratislava
www.laurent.sk

Cukráreň Laurent

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (77)

  1. Keby už nebol večer hneď tam utekám na koláčik!!!!! Júj teším sa, že je tu konečne cukráreň s pravými koláčmi . Dodnes si spomínam na chuť „komunistických“ nedieľ , keď sme s celou rodinou po obede vyrazili do cukrárne na fantastický koláčik. Po čase našu cukrárničku zahltili „umelohmotné“ suroviny a neskôr ju úplne nahradila herňa. Veru dobré cukrárne sa postupne úplne vytratili :((( a tak ďakujem za dobrý tip a budem šíriť info ďalej. Ach slinky mám na jazyku, no nič, dám si čaj, vyčkám na príhodnú chvíľu a pôjdeme na koštovku :-).

  2. no to by si nestihla, otvoreni su do 18:00

  3. mne zatial najviac chutil kremes od naglreitera – 2 krat som ho chutnal v cafe dias eurovea, ale urcite pridem aj sem, zda sa ze dalsi s kvalitnych prirastkov, len nech vydrzi, inak mega skvela je nugatova torta s makom v cafe cafe (aj ked cena je uz trochu mimo ramec – 3.5E)

  4. tam musim ist! dik za peknu recenziu. a na tej fotke, to bude moja znama, schwarzwaldska torta!

    1. Sim: vdaka za doplnenie, ano, je to swarzwaldska torta

  5. Marek Lorincz

    Po celkovom zhodnotení (portfólio, kvalita, originalita, znalosť trhu…atd) mi vychádza, že cukráreň Laurent je na Slovensku momentálne na špici. Nielen ja, ale všetci dúfajme, že pribudnú i konkurenti !

  6. U nas sa jej hovori Forêt noire, ale je to to isté. Este stastie, ze bratislava je daleko, som totiz na diete.
    Ked budem nabuduce v bratislave, vyskusam!

  7. Tak toto som si poznacila a a hned ako vyzdraviem tak idem na ochutnavku ! :-)

  8. hmmm… musia tam mať naozaj veľmi šikovné cukrárky :-)) …. Ešte som tam nebola, ale len z tohto článku sa mi zbiehajú slinky… Určite tam raz zavítam… Želám im veľa spokojných maškrtníkov…

  9. Saulakovie Hana

    Tak som chvíľku dumala – Račianske mýto – stĺporiadie… a potom som to priam pred očami videla? Križovatka na Račku , idem o tržnici, po pravej strane roh budovy – stĺporiadie – pekáreň… tak to tam bolo pekných pár rokov dozadu, keď zabočíš doprava , ideš smerom na Raču – okolo bývalej BEZ-ky…
    Isto to bude tam, kde inde by to mohlo byť?
    Tak si to pôjdeme overiť , keď budemmať cestu do Blavy, či je tá cukráreň rovnako tak dobrá, ako bola dobrá pekáreň, ktorú som mala rada, ešte v časoch, keď som na Račku pracovala.

  10. akurát dnes som tam chcela ísť s mužom… a potom, že nie, že inokedy… ale vyzerá to tak, že zajtra! :-))

  11. bol som a dojmy: skvele ale naozaj skvele zakusky, prijemne zariadena miestnost aj ked trochu mala, ale aj zopar vyhrad: v podniku kde si tak davaju zalezat na tradicnych kvalitach a klasickemu stylu cukrarne sa prilis nehodi klasicke slovenske komercne radio (ja som mal stastie vychutnat zakusok pri posluchu desmodu). druha vyhrada: na otazku ineho hosta ci nemaju wc odpoved neznela „prepacte, ale nemame“, ale v slovenskom alibi style „my nie sme povinni ho mat lebo nemame alko napoje“. akoze niekto by si povedal malickosti, ale podla mna toto su celkom dolezite parametre co chybaju podniku aby dosiahol tej spravnej urovne ktoru pozname z viedne (aj ked zakusky samotne tu uroven dosahuju bez problemov).

  12. odpoved pre ulu:
    v cukrarni je naladene radio jemne melodie-snazili sme sa zvolit taku stanicu, ktora hra hudbu prijemnu na pocuvanie.Ak zrovna hrali desmod-vyber piesne urcite nebol taky, aby vas vyrusoval pri posedeni,a radio je naladene na slabsie prave z dovodu aby sa ludia v klude pri stoloch porozpravali. Vasa pripomienka tykajuca sa WC-nejedna sa o „slovensky alibi style“,“nie sme povinní“ – priestor v ktorom je otvorena cukraren je nebytovy, resp. stara stavba, dispozicne WC nikdy nebolo sucastou potravin-chlieb pecivo, ktore sa predtym v priestoroch nachadzali. Nakolko stavebne prace nepovolovali velke zasahy do existujuceho priestoru-zosuladit dany priestor pre vyrobnu cast,skladovu a priestor pre malu cukraren v ziadnom pripade neumoznili zriadit WC v casti pre navstevnikov. Odpoved slecny za pultom-v pripade ak je tak malo miest na sedenie a nepodavame alkoholicke napoje-nie sme zo zakona povinni zriadit pre navstevnikov WC bola adekvatna a myslim ze na mieste.Napriek problemu ohl.WC verime, ze ludia si aj nadalej radi pridu posediet na dobry zakusok a vyrovname sa urovni z Viedni.

    1. Minulý rok som písala pochvalný postreh na cukráreň, chodím sem naďalej pravidelne a zákusky už v inej cukrárni nekupujem, ale musím napísať, že chovanie jednej predavačky, ktorá je tam od začiatku,začína byť dosť arogantné. Žiaľ stalo sami, že v gaštanovom jazýčku bol vlas. Pri mojej ďalšej návšteve som to slečne predavačke povedala veľmi korektne, aby upozornila cukrárov na túto skutočnosť a ona mi dala otázku, či bol ten vlas krátky alebo dlhý. Myslím si, že to v tejto situácii bolo úplne jedno a z jej reakcie som mala pocit, že má z toho kabaret. Úprimne, cukráreň budem navštevovať i naďalej, ale keď ma bude obsluhovať táto predavačka, už vo mne ostane veľmi zlý pocit. Je to škoda.

      1. Cukrarov na to zrejme upozornila, ale chcela vediet viac – od koho ten vlas bol. Tebe to jedno je, ale jej nie. Podla mna skor priznak snahy predist problemu v buducnosti.

  13. Viem o nej uz dlho ale zatial som bol len raz a mas uplnu pravdu zakusky su famozne. Ked uz naozajstny karamel v kreme v torte tak to je na poklonu a teraz mi je jasne preco.

  14. ja rozumiem tomu ze wc napr. nebolo mozne vybudovat, ale ak obhajujete obsluhu ktora na otazku ci sa v podniku nachadza wc odpovie „my nemusime, lebo… “ tak je to v bratislavskych podmienkach mozno adekvatne, ale urcite nie v zmysle „noblesy tradičnej Bratislavskej cukrárne“. tu si predstavujem trochu inak, ale verim ze casom sa to podari. a k tomu radiu: bol by velky problem vytvorit playlist hudby, ktory by sedel k stylu podniku a kvalite zakuskov ?

  15. pre ulu:
    ako asi vo vsetkom aj tu plati stare zname: kolko ludi, tolko chuti… som fanusikom tejto cukrarne a mne osobne vyhovuje ako vyber zakuskov, tak aj vyber hudby…som rada informovana o aktualitach,tak ked si mam vybrat, radsej pocuvam v podnikoch radio ako playlisty a myslim, ze vyber radia tohto typu moze vyhovovat aj mladsim, aj starsim… ale kazdy ma pravo na vyhrady, no pisem, pretoze sa chcem spytat, ze aky vyber hudby by ste si predstavovali v takej cukrarni ako je Laurent?

  16. je mi jasne ze racko nie je korzo, ale ked uz aj to radio maju v takom retro style, tak by mohli ist napr. stare slagre (f.e. vesely, ..), pozonske sentimentalne melodie, ak by bol zaujem podobny playlist stvorit, verim ze sa v bratislave stale najde dost ludi ktori by vedeli prispiet aj konkretne, ja mam v hlave len ten styl a atmosferu. ak ale toto nebolo v plane, tak za cenu tych skvelych zakuskov vydrzim hoc aj drsne melodie (uz mam za sebou 2 navstevy a neplanujem s tym prestat, dokonca odporucam kade chodim…)

  17. My sme aj s priatelom zavisli na zakuskoch z cukrárne Laurent a vsetky co sme mali boli parádne, nepozam momentalne lepsiu cukraren. Pani majitelka je velmi mila a ochotna. Mame vacsinou nedelny ritual, v nedelu musia byt zakusky od Laurenta a orechový harlekýn je hmmmmmmmmm, ale aj čoko višňa, rigo janci, kremes,ovocny kosicek, no prave sa mi pustila slina. Tesim sa ze je tu poriadna cukraren, konecne!

  18. …aj s rizikom, ze to bude vyzerat ako totalna reklama, musim napisat vcerajsi zazitok. Objednal som si u Laurenta pre nasu starku tortu k jej narodeninam. Den vopred som objednal, na druhy den vyzdvihol. Jednoduchu cokoladovo-visnovu, priemer 20cm. Na pohlad mozno mala, ale pri tej bohatosti surovin absolutne staci, verte. Pekne ozdobena, v pekne krabici. Komplet za 16 eur.

    Pointa? Nedavno sme objednavali dve torty na rodinne oslavy a ako dar. Obe od dvoch roznych zien. Mali sme na ne referenciu, ze vraj pecu z cistych surovin, vraj lacne atd. Lenze lenze, ze je torta z margarinu zisti clovek, az ked to zaplati, prinese domov a nakraja ju. Nehovoriac o tom, ze obe torty boli este aj omnoho drahsie ako tato od Laurenta.
    Akoze, neni co riesit. Starka, ktora si este pamata zaslu slavu Savoiky a inych presporskych podnikov, sa len tak zalizovala.

  19. Vyzera to super.
    U nas vo Zvolene mame nieco podobne – cukraren Fedita. V BB a ZV zatial (podla mna) najlepsie, ale inde uz vlastne ani nechodime, lebo vsade inde nam uz nechuti.

  20. tak a je to, vyskusane – perfektne.
    zakusky nemaju chybu, konecne kvalitne zakusky z poctivych surovin. gastanovy krem bol z pomeletych gastanov, ziadne rumove esencie a pod.
    tolko k zakuskom.
    k priestoru – to wc tam trosku chyba….

  21. sharishanka

    Zakusky boli vynikajuce a myslim, ze si to uz vsimlo viac ludi. Ked sme tam boli prvykrat, bolo prazdno siroko daleko. Teraz pocas 20 minutoveho posedenia (vsetky stoly obsadene) prisli asi 4 skupinky kupit si kolace so sebou. A medzi nimi dve dochodkyne, 4 asi 18rocni, 1 chalanko, celkom pestra zmeska….kvalita si ziska rychlo vsetkych. Dobre sa na to pozeralo.

  22. dkadence

    Vyzera to byt super! Uz sa tesim kedy budem mat najblizsiu cestu do Bratislavy, urcite pojdem skusit.

    Minuly mesiac sme s priatelom nejak „zabazili “ na sladke a sme si dopriavali zakusky, ktore sa dali dostat z roznych miest tu v Nr. Az na par zakuskov nic moc, a to niektore vyzerali fakt doveryhodne. Doma vsak namiesto radosti z mlsania nastalo sklamanie v podobe napr. rastlinej slahacky ..:(

    Ja za moj TOP povazujem Monsalvy v Piestanoch. Ich cokosmrt zboznujem, no davkovat treba opatrne, bo je to naozaj cokoladovy zabijak aj pre cokoholika ako som ja.) Future svokra si pri prilezitostiach vzdy objednava torty u nich a zatial to bola vzdy vyhra.

  23. zuzkulka

    dnes som nejaka rozcitlivena, asi to bude hormonmi, ale ked citam takuto recenziu, normalne som dojata :)

    Velmi trpim slovenskymi restauraciami a kaviarnami. Nikde nie som spokojna a moji znami zvyknu hovorit, ze som prilis prieberciva. Nie prieberciva, hovorievam. Ale ked sa uz idem najest von, ocakavam minimalne taku kvalitu, aku si uvarim sama doma. Najviac ma dojima ked sa pytam casnicky, ci opekane zemiaky robia vo friteze, a ona mi nadsene odpovie, ze SAMOZREJME! Slusne podakujem, a nedam si tam nic na jedlo. O to viac ma tesi, ze vdaka delikatesam som dnes kazdodennym navstevnikom Shtoora, a budem aj pravidelnym navstevnikom tejto cukrarne. Este by ste mi mohli odporucit nejake masiarstvo, lebo dobre hladam uz dlhsie :)

    Z.

    1. skarletka

      Zuzulka, síce neskoro, ale pripájam sa k nám prieberčivým. Aj o mne si niektorí známi myslia, že som vrták, ale tiež kladiem otázku, či sú opekané zemiaky opekané alebo fritované a či je šľahačka živá alebo umelá zo spreja.
      Cukráreň Laurent navštevujem pomerne často, pretože bývam na Račku a za ten cca rok, čo majú otvorené, si kvalitatívnu úroveň udržali. Ešte sa nestalo, že by mi nejaký zákusok nechutil, sú vždy čerstvé, pretože čo si upečú, to do večera aj predajú. Sortiment obmieňajú, takže je ponuka pestrá, hoci to znamená, že nie vždy je v aktuálnej ponuke môj obľúbený Kardinál. Bola som tam aj dnes, všetky miesta boli obsadené a stále prichádzali noví zákazníci. Otvorené majú denne od 8.00 do 18.00.
      Ozaj a to dobré mäsiarstvo si objavila?

  24. Ja som este tam nebola, ale uz sa neviem dockat kedy tam pojdem. My sme objavili cukraren v Raci-Marlenka a uz roky tam objednavame aj torty aj zakuskya su fantasticke a cenovo dostupne…Ale som zvedava:) Urcite sa v Laurente zastavim.

  25. MArlenka je ťažky brak v Rači, umeliny, fujtajbl.

  26. Boli sme uz niekolkokrat, vyskusali sme 8 roznych kolacikov a vsetky boli fantasticke. Odporucam najma makovy, kremes, a taky z penou z bielej a hnedej cokolady, co sa robi dva tyzdne. Diky za tip, sirime dalej.

  27. Ja navštevujem túto fantastickú cukráreň pravidelne. Taký zákusok ako rigo som ešte nikde nejedla ( som na ňom závislá), výborný je aj viedenský krémeš, ale rigo je u mňa jednička!!!
    Na Vianoce som si tam objednala 1 kg zákuskov a neľutujem. Bolo ich viac druhov, všetky veľmi chutné, z poctivých surovín. Už sa teším na ďalšie…

    1. Nenávidím umelé syntetické zákusky, preto som zaplesala, keď túto cukráreň otvorili… a dokonca veľmi blízko môjho bydla. Chvíľku trvalo, kým ju ľudia objavili, ale teraz to tam pulzuje životom.
      Mám otestovaný celý sortiment a veru Rigo Jancsi je môj suverénny favorit :) Závislosť sa prejavuje :)

  28. rigo jancsi je numero uno! :-P

    1. Aaaaa… ďalší fanúšik do partie! :)

  29. Matus Vittek

    Ahojte,
    vcera som bol navstivit, aby som si overil dobre rreferencie odtialto. Navsteva sa oplatila…
    Zakusky skutocne velmi chutne, lahke, neboli presladene co byva castym neduhom inde.
    Odporucam.
    Ostava len verit, ze si daju zalezat na tom aby kvalita produktov a sluzieb nie len stagnovala i ked na vybornej urovni, ale aj stupala.

  30. Kiči: často z Marlenky objednávam a veru žiaden brak a umeliny to nie sú. Hocikedy som tam nakupovala, všetko bolo chutne a čerstve. Aj znamym som doporucila uz velakrat a vzdy kazdy bol spokojny. Tot nasa skusenost! Nechápem tvoj negativny komentár.

  31. Bola som, vyskusala som a som nadsena! Vrele odporucam aj dalej, naozaj fantasticke zakusky, ziadna plastova chut a jedovate farby. Urcite sa tam budem s radostou vracat :-)

  32. Ani som nevedela, ze tam je nova cukraren. Od 11.3. to uz viem…bola som s kamoskou dali sme si rigo janci, viedensky kremes a hradny makovy, samozrejme napoly , aby sme co najviac ochutnali a vzali sme aj domov. Doma bola sama chvala , najmä od dcery, ktora zboznuje slahacku , ale pravu. Tesim sa na dalsiu navstevu a ochutnavanie dalsich druhov zakuskov.

  33. Z cukrarne Laurent som dostala na narodeniny visnovo-cokoladovu tortu ako prekvapenie. Bola uzasna, ziadny margarinovy krem iba slahacka, cokolada a stavnate kyselkave visne. Chutila vsetkych 20 hostom. V Bratislave kvalitna cukraren chybala a som velmi rada ze sa nasla. Urcite budem staly navstevnik.

  34. konecne som sa v sobotu dostavil na toto putne miesto. a musim povedat, ze som bol nadseny. dakujem za tip.

  35. […] the Slovak pastry shops (cukráreň). Walk in, and the first thing you’ll notice is a glass display case full of assorted pastries of all kinds of shapes and flavors. They are a bit of a relic from the old era (it seems to me that […]

  36. Proti zakuskom nemozno mat ziadnu vyhradu. Chutili mi vyborne, hlavne cosi s dvojslovnym nazvom [taky madarsko-cigansky :] slahane naspodu z mliecnej a navrchu z bielej. Mnam.
    ALE… hoci sa to tvari, ze je „baby friendly“ a cerveny stolik s hrackami nasu dceru skutocne zaujal a zabavil natolko, aby som si vychutnala zakusok, cukrarni CHYBA WC! Pri predstave, ze mala zahlasi „cikat“ vybehnem zbesilo z cukrarne a na Racku hladam niekde wc, druhe dieta reve na rukach… Alebo sa dieta zapatle tak, ze ho jednoducho treba niekde umyt…?
    Nech ju umiestnia hoci aj do skladu, ale pokym toaletu niekde neurobia, viac sa tam s detmi neukazem.
    Skoda.

  37. Do cukrarne chodim uz od jej otvorenia, paci sa mi ze menia sortiment a ze naozaj pouzivaju kvalitne suroviny. Poviem pravdu, ze som este nejedol lepsie zakusky ako v Laurent-e. Personal je tak isto velmi fajn a moj nazor na to WC: ked nie je, tak nie je. Pre zakusok z Laurent-u, nech ma aj roztrhne

  38. Po prvý raz som tam išla z nostalgie. Ako dieťa som na Račko do Unitasu chodila k starým rodičom a v niekdajšom chlieb-pečive sme kupovali briošky. Ten priestor je asi začarovaný, lebo priťahuje ma opäť, i po tridsiatich rokoch. Zákusky sú ozajstné /máme už vyskúšané aj malinké zákusky na synovu vernisáž/, všetci boli nadšení. Stálym zákazníkom sa stal už i môj brat.
    Od chvíle, kedy som ochutnala zákusky z Laurentu, prestala som byť zákazníkom inej cukrárne.

  39. no tak po precitani clanku a prispevkov sme so sestrou neodolali a dobre sme spravili :) gastanova torta bola vyborna, aj ked nemam rada gastanove pyre a spol. karamelovy kosicek s karamelovou slahackou… mnami. laurent rez tiez nesklamal. ale vyhrala to jadran torta….raj. a musim potvrdit, ze po obede, ktory mi lezal v zaludku mi po zjedeni tychto pochutin (nie, nezjedla som sama styri zakusky) nebolo zle ani tazko. nic ine ako vrele odporucam.

  40. Tato cukraren sa stala mojou oblubenou (aj mojej rodiny) na prvy hlt! Preto ma prekvapilo, ked prijemnu atmosferu cukrarne vystriedal krik a neskryvany konflikt jednej zamestnankyne na baze fyzickeho kontaktu. Zla osobna a pracovna povest personalu je jedna vec,ak si vsak personal riesi svoje osobne konflikty na pracovisku nepokladam to za dobru reklamu a ani za spravny vychovny prostriedok pre deti, ktore boli svedkami tejto fyzickej „vymeny nazorov“. V poslednom obdobi cukraren neprichadza vdaka osobnym sporom prersonalu len o priatelsku atmosferu, ktoru sme si s rodinou predtym uzivali, ale taktiez klesa kvalita vyrobkov a ponukanych sluzieb (nevedno z akeho dovodu, setrenie? )

    1. skarletka

      Tiež som bola svedkom bujarej diskusie personálu, nebola to síce hádka, ale príval vulgárnych slov mi bol veľmi nepríjemný.
      Čo ma sklamalo, tak ceny sa zvyšujú (to vcelku chápem), ale zákusky zmenšujú, nebývajú vždy rovnakej veľkosti, rozdiel je niekedy dosť veľký, dovolím si tvrdiť, že pokojne aj o 1/4, samozrejme za rovnakú cenu.

    2. Tieto spravy sa nepocuvaju dobre…

    3. dobry den,za cukraren sa chcem ospravedlnit za neprijemnu hadku ktora bola v cukrarni,mate pravdu,osobne spory si nesmu riesit na pracovisku. Zodpovedam za cukraren, a urcite ak by som v tom case bola na pracovisku,nedoslo by k takej situacii.Ubezpacujem vas ze sa to uz nezopakuje, ani vulgarne prejavy.Co sa tyka zakuskov-nesetrime, ceny nezvysujeme napriek tomu ze dodavatelia nam znacne zvysili ceny za mliecne produkty.Suroviny pouzivame nadalej rovnake.Snazime sa vsak menit sortiment zakuskov a mozno ste si vybrali niektory zakusok ktory pravidelne neponukame a nechutil vam. Pre vas-„pani Skarletka“, pri kazdom zo zakuskov je uvadzany nazov,gramaz a cena. Ak urobime zakusok,ktory ma inu formu,je cena adekvatne zmenena podla gramazi. Nikdy neponukame o 1/4 mensi zakusok za nezmenenu cenu.

    4. Mila pani Brunova,

      neviem ako mozte niekoho ubezpecovat, ze takato situacia (vulgarna hadka riesena aj nemilym fyzickym kontaktom) uz nenastane, ked konflikt (nevera vasho cukrara s vasou „casnickou“), vdaka ktoremu nastala, stale pokracuje. Mozno je to pre Vas novinka, ale vsetko nie je len o peniazoch a o biznise, ludom zalezi aj na inych veciach, ktore si chcu riesit a vy rieseniu osobnych konfliktov na pracovisku zabranit neviete ako mozme vidiet. A to pre nase deti- deti vasich klientov, dobre nie je.
      Ohladne kvality zakuskov- neklamme si, ze sa neznizila kvalita oproti kvalite v zaciatkoch vasej cukrarne. Avsak rada by som povedala, ze aj napriek tomu myslim, ze produkty tejto cukrarne zatial rozhodne patria k tym najlepsim a najkvalitnejsim v Bratislave, ak nie na celom Slovensku.

      Nech sa dari.

    5. Zdravim Vas Luada, nad tým čo píšete sa mi rozum pozastavuje… Pani Brunová ako zodpovedna osoba za chod cukrárne nemôže byť 24 hodín v práci, riešiť romániky, konflikty a dokonca aj náročný priebeh exkluzívnej cukrárne. A myslím že do súkromia sa tiež nepatrí starať, či? Ja ako dlhodobý oberateľ (a to hovorím denne v priemere okolo 300-400 zákuskov) môžem potvrdiť že kvalita, čerstvosť aj hmotnosti sú v úplnom poriadku, takže niet sa nad čím pozastavovať. Ja ako „odborník z gastronómie“ som o to presvedčený. A k opakovanej situácii už určite nepríde, to Vám garantujem!

  41. Nechapem co sa deje…zrazu su zakusky mensie a nie su uz ani cerstve. Kupila som krabicu zakuskov, sice boli drahe, ale bola som si ista, ze kupujem kvalitne vyrobky. Boli sme prekvapeni a sklamani…zo 16ich zakuskov iba 3 boli cerstve.
    Za tie peniaze urcite by som si kupila viac zakuskov a aj cerstve. Co sa tyka personalu…namyslene jednanie predavacky tiez ma odradilo. Skoda…

    1. mila pani,vase tvrdenie sa nezaklada na pravde,ak by zakusky boli stare ako tvrdite, videli by ste to na pohlad a urcite by ste v takom pripade nekupila plnu krbicu.niektory zo zakuskov-nap.laurent rez,obsahuje len orechy a kandizovane pomarance,nie je kremovy,preto sa zakaznikovi moze zdat ze je suchy a stary,ale nie je to prvda.ja som denne v robote a zakusky kontrolujem,rucim za cerstvost.Zakaznici,ktori chodia pravidelne do cukrarni,vidia ze zakusky ktore boli jeden den uz nekupia na druhy den,su vylozene a vyrobene ine druhy.co sa tyka casniciek-snazia sa byt ustretove a mile

  42. Dobry den,

    ja prave naopak – na navsteve som bol len nadavno (nedela 5.2) a nemam pocit, ze by sa nieco zhorsovalo. Zakusky boli cerstve, personal ochotny a milo vesely. Len tak dalej. Hadky sa sice nesmu pred zakaznikmi za ziadnych okolnosti vyskytovat, ale ani spravanie personalu, ktore nevyhovie uplne kazdemu naturelu by som az tak prisne nehodnotil.

  43. skarletka

    Pani Brunová
    nemám vo zvyku tvrdiť niečo, čo nie je pravda. Môj manžel je mlsný, chodí k Vám kupovať pravidelne zákusky a všimol si to aj on, že zákusky nie sú vždy rovnakej veľkosti. Stalo sa to s punčovým, kardinálom a nedávno taký orieškový rez s bielohnedou cik-cak polevou bol taký malý, že ten celofánový pás, v ktorom je obalený bol väčší ako zákusok. Je pravda, že tento rez sme ešte nemali, tak neviem, ako vyzerá inokedy. Čo sa týka chuti a čerstvosti zákuskov, s tou máme iba tie najlepšie skúsenosti.

  44. Caute vsetci,
    ako som pisal uz davnejsie, som s cukrarnou uplne spokojny a vobec som nepostrehol zmenu velkosti, alebo zhorsenie kvality zakuskov.

    Je mi jasne, ze existuju ludia, ktory nemaju co robit a len kritizuju. To je normalne, z toho si nic nerobte laurentaci. A pani Janka, ta vitrina je presklena na to, aby ste do nej videli, ci su zakusky naozaj cerstve. Verte mi, ak by cerstve neboli, tak to spoznate hned a nie po zabaleni 16 zakuskov.

    Uz ked som sa tak rozpisal:-)))
    Predavacky su vsetky mile a ochotne, aspon ku mne.

  45. samuela cyrilová

    nedá mi musim napisat svoj postreh: zákusky sú úžasne, vyborna chut, v pomere k dobrej (adekvatnej ) cene. som stastna ze kolače z „detstva“ este stale existuju. a čo sa tyka predoslych „nespokojnych“ komentárov ktore podla mna chcu stoj co stoj najst nejaku chybu: pre man je cukraren predovsetkym o kolacoch (a tie su tu bezkonkurence) , chybajuce WC ci vyber „nevhodnej“ hudby neriesim, ak viem ze cukraren nema WC nejdem do nej s detmi ktore sa zapatlaju od kolacov popripade chcu cikat, v tomto pripade kupim kolace domov a dam ich detom doma, pretoze im chcem dopriat luxus v podobe kvalitneho vyrobku, ak vam ludia zalezi na ostatnych malickostiach viac ako na tom ze konecne mame v Bratislave kvaltine zakusky, nechodte tam, nikto vas nenuti, aspon pre nas spokojnych ostane viac. drzim cukrarni palceky,prajem vela spokojnych zakaznikov (ja uz k nim rozhodne patrim) a sebecky dufam ze tu budu co najdlhsie :)

  46. Súhlasim s pani Samuelou, nikto vas nenuti tam chodit a zakusky su bezkonkurencne. a to ze je predavacka niekedy oprskla ( sak nemoze byt kazdy den nedela :-D )

  47. Chcem pridat svoj nazor, lebo mam pocit, ze tu niekto neopravnene osočuje moju oblubenu cukraren. Casto si tam ako rodina kupujeme, takisto nedavno sme brali vacsie mnozstvo na firemnnu oslavu. Nikdy sa nestalo, ze by nieco nebolo cerstve. To je urcite nehorazna lož. Normalny clovek uz napohlad vidi, ci nieco nie je cerstve a keby nebolo a doniesla som to nahodou domov, vobec by som sa nerozpakovala im tu krabicu so zakuskami doniest ukazat naspat a ziadala vysvetlenie. Ale nic take sme nikdy nemuseli riesit. Vsetko 100% cerstve a chutne. K zmene velkosti sa vyjadrit neviem, zatial sme si nic nevsimli. Personal je zakazdym mily a ochotny. Postrehli sme iba 2 slecny,ktore sa striedaju. Jedna mensia, druha vyssia . Obidve boli mile a napomocne, ked sme potrebovali poradiť .

  48. Zora (DeepGirl)

    Keďže blízko cukrárne bývam, neviem odolať a chodievam tam veľmi často, niekoľkokrát týždenne. NIKDY sa mi nestalo, že by zákusky neboli dobré, vždy sú čerstvučké, ráno napečené .Na stálom sortimente (napr. Rigo Jancsi, Kuba, Jadran, Harlekýn, punčový rez) sa ceny nezdvihli, to viem na 100%, pretože ich často beriem do roboty kolegom a potom zbieram euráčiky od nich. Áno, do sortimentu pribudli zákusky, ktoré sú o poznanie väčšie, stoja okolo 2,20 € a to je taká šupa, že to mi stačí jeden (napr. orechová torta) – oproti tomu môže taký štandardný Harlekýn vyzerať ako nedochôdča :D

  49. Pridávam svoj názor na túto cukráreň. Nebola som tam síce, ale ochutnala som ich zákusky na jednom posedení a boli vynikajúce. A to je čo povedať, pretože sama veľmi rada pečiem, iba tak rekreačne, z čerstvých a pravých surovín, takže stačí mi jedno ochutnanie na to, aby som zistila, že produkty spomínanej cukrárne sú neoklamané. Klobúk dole pred pánom majstrom cukrárom, k takému by som veľmi rada šla niečo sa naučiť a pomáhať pri práci aj zadarmo!

  50. prednedavnom som v Laurent-e objednala narodeninovu tortu pre manzela. kedze som sa fyzicky nemala sancu sama do cukrarne dostat, prebehla drviva vascina komunikacie s pani majitelkou prostrednictvom emailu. V skratke sa da popisat ako velmi efektivna,so snahou najst riesenie. Velkost torty bola prisposobena poctu osob, suroviny boli certve, torta vyzerala naozaj lakavo, korpus bol nadychany, napln lahka a vyborne ladiaca s ovocim a slahackou navrchu. Cena bola primerana.
    Obsluhovala ma mlada slecna, brunetka, bola velmi prijemna ako ku mne ,tak k postarsiemu paru, co sedel v podniku.
    Cukrarni drzim palce, latku si nastavili vysoko, dufam,ze im to dlho vydrzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.