Teplý šošovicový šalát

Toto je trochu netradičný spôsob, ako pripraviť šošovicu, navyše ide o šalát a nie prívarok… Recept mám z úplne komerčného zdroja: z obalu šošovice, kúpenej v jednom zo supermarketov v Sydney.

Suroviny:

– 250g šošovice
– 1dcl olivového oleja
– malá červená cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 4 bobkové listy
– 2 PL citrónovej šťavy
– 1/2 hrnčeka nadrobno posekanej koriandrovej vňate
– 1/2 hrnčeka nadrobno posekaných mätových lístkov
– 1 PL mletého kuminu
– soľ

Šošovicu nechaj cez noc namočenú vo vode. Na druhý deň ju dobre prepláchni v sitku a daj variť spolu s bobkovými listami a soľou, kým nezmäkne. Keď je hotová, opäť ju preceď cez sitko, zahoď bobkové listy a daj do misky. V malej miske zmiešaj spolu všetky ostatné suroviny, poriadne pretrep a polej zmesou šošovicu, potom jemne premiešaj.

A teraz príde ta zvláštna časť: servíruj teplé.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Komentáre (4)

  1. ulicnik24

    same dobre veci, vyzera to chutne, spravim cez vikend

  2. […] nemusia skončiť vždy len v polievke alebo prívarku. Zo šošovice sa dá spraviť napríklad teplý šalát s mätou. Varená špalda zasa dobre chutí s tvarohom nasladko, alebo naslano s cottage cheese a […]

  3. je to super.pridala som kuskus a uplne skvele

    1. rovnako mozes pridat namoceny burgul, bude to podobne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.