Komorné vianočné trhy, ale zato s výhľadom

Včera som sa bol pozrieť na mini-vianočné trhy, ktoré organizuje Regal Rooftop na streche Veľkého Baťu. Pondelok bol trochu ospalejší, ale zato som si v kľude vychutnal jedlo aj večerné mesto.

Tieto vianočné trhy sú iné pre viacero dôvodov. Napríklad preto, že sa na ne chodí výťahom. Druhé poschodie, vojdete do podniku a odtiaľ na vonkajšiu terasu. Fungovať začínajú až po súmraku, keď prídete po 17:00, stánky už budú otvorené. V priestore sú 4 stánky, kde sa dá najesť aj napiť. Sú tu pečené čaje spolu s bratislavskými rožkami (prenasledujú ma), pagáčmi a chlebom s masťou. V ďalšom stánku nájdete záhorácku kapustnicu a bryndzáky. Vedľa sú pečené plnené zemiaky s punčom a najväčší stánok patrí Buchtárni. (Čoskoro vraj má pribudnúť aj stánok Poľná kuchyňe, uvidíme, či aj nejaký ďalší.)

Vrátane výhľadu na nočnú Bratislavu

Presne tým som aj začal, jednou veľkou parenou buchtou (3,50€). Na výber sú plnky, ktoré zvyknú obmieňať. Nielen sladké, ale majú ich aj s mletým mäsom a cibuľkou. Vybral som si sladkú cestu a višne. Potom si už len treba vybrať posýpku. Dlho som nešpekuloval a s makom som šiel na istotu.

Posýpky na výber

Buchta bola parádna a jemnučká, višne s makom jej mimoriadne pristali.

Parená buchta s višňami a makom

Na punč používajú 3-ročný kubánsky rum, čo znelo síce lákavo, ale vybral som sa radšej nealko cestou punčo-čaju (2€). Mohol som si ho dochutiť plátkom pomaranča alebo citróna, prípadne dosladiť karamelovým malinovým sirupom.  Dobrý, voňavý a zahrial dosť na to, aby som nočné fotky nerozmazal ešte viac.

Punčo-čaj

Napriek lenivšiemu pondelku tu bolo príjemne a ponuka je čo sa kvality týka neporovnateľná s veľkými námestiami. Minitrh má parádny výhľad na osvetlené veže mesta aj nevtieravú vianočnú muziku. Ak by som sa mal stretnúť s kamarátmi pred Vianocami, potom určite tu.

section divider

Regal Rooftop
Hurbanovo námestie 6
2. poschodie

P.S.

Viete o podobných malých vianočných trhoch? Dajte echo do komentárov pod článkom, zaslúžia si spomenúť.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.