Cviklový tatarák
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Touto pochúťkou nás pohostila nedávno naša dobrá rodinná priateľka. Vyžaduje si trochu dlhšiu prípravu, ale ako pri všetkých delikatesách, stojí to zato.
Knihu som nosil v hlave dlhé roky. Najprv som rozmýšľal nad tým, čo ňou chcem povedať. Vedel som ale, že nechcem napísať ďalšiu receptovú knihu, akých sú na pultoch mraky.
Aktuálna mimoriadna situácia sa určite prejaví aj v nakupovaní či varení. Skúsim popísať, ako to riešime u nás doma. Bez paniky, s chladnou hlavou a logistikou.
Dávno sme sa nevideli a toľko sa toho …nezmenilo. Niečo predsalen áno. Po rokoch som vynechal svoje tradičné novoročné predpovedné okienko, tak ho zaradím dodatočne teraz.
Milovanej najmilší džem je vlastne marmeláda. A keď sme prednedávnom dostali do mojej mamy práve takú, z jej vlastných mandaríniek, bolo rozhodnuté, že to budem skúšať aj ja.
Čas od času sa mi stane, že mi život pripomenie niektorú z lekcii, ktoré učím v rámci chlebových kurzov. Dnes to bolo šeredné prekysnutie.
Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.