Na titulku

Dalmácia

Ako si užiť Chorvátsko aj uprostred hordy turistov

Po precestovaní polovice sveta chodievame pravidelne do Chorvátska, vždy na jedno miesto medzi Trogirom a Splitom. Nevyhrá cenu za ticho, ani cenu za čistotu, ale jeho čaro je v niečom úplne inom.

Kváskový chlieb s čiernym pivom

Delikatesy po desiatich rokoch. A ďalej?

Asi vám neuniklo, že tu posledný rok akosi nepribúdajú články. A keď, tak len sporadicky. Nie, neprestal som jesť, stále mám blízko ku gastronómii, ale zmenilo sa v podstate všetko ostatné.

Festival chutí Nitrianskeho kraja 2019

Jahody v Nitre s novými menami

Už piaty krát pomáham s organizáciou gastrofestivalu v Nitre. Jeden by si myslel, že po tých rokoch to už bude pokojná rieka, ale nie. Vraj až po desiatich…

Fašiangové šišky

Babinkine šišky

Po rokoch som vytiahol starý rodinný recept, prerobil ho na kváskovú verziu a upiekol. Vyšla mi chrumkavá kôrka, nadýchaná striedka aj veľké bubliny, ktoré sa dobre plnia lekvárom.

Sádzanie do pece

V pekárskej zástere (+video)

Stalo sa ako som napísal minule, obliekol som si pekársku zásteru a začal chodiť piecť 42 pecňov denne.