Nové delikatesy
Už minulý rok sme spomenuli, že delikatesy.sk prejdú začiatkom roka zmenou. Nielen navonok, ale aj vnútorne. Neviem síce, akou rovnicou sa prerátava vek magazínu na ľudské roky, ale jedno je isté. Za tri roky fungovania sme dúfam prešli detské choroby a je čas dospieť.
Na stránke to bude znamenať mierne očistenie dizajnu a vypustenie neosvedčených prvkov. Čo bolo a je dobré, toho sa nedotkneme. Na druhej strane budeme viac zdôrazňovať diskusiu a budeme sa snažiť viac zapájať profesionálov z branže. Prečo? Aby ste tu vždy našli odpoveď na svoje otázky. Či už kde zohnať špeciálne potraviny, alebo kde si dať počas služobky dobrú kávu v neznámom meste.
Skôr alebo neskôr sa na stránku dostane v obmedzenej forme reklama. Obmedzenej znamená, že partnerov si budeme vyberať samostatne a reklama by mala byť prínosom pre všetky zúčastnené strany. Pre vás ako čitateľov napríklad prostredníctvom súťaží a vzoriek, ktorú budete môcť vyhrať. Je zároveň jasné, že na stránku pustíme len veci, ktoré by sme si sami kúpili. Reklama na delikatesy.sk bude slúžiť na pokrytie nákladov prevádzky a výnosy z nej sa budeme snažiť v roznych formách rozdeľovať aj ďalej. Všetko podrobne vysvetlíme, keď to bude aktuálne.
Delikatesy.sk zároveň vystúpia z príjemného piesočku zvaného internet a pustia sa medzi krutosti reálneho života. Čoskoro plánujeme zúčastniť sa Senzorických skúšok a „nakalibrovať“ si naše tlamy. Tento týždeň zasa budeme mať v rámci veľtrhu Danubius Gastro pre Obedovať.sk vlastnú prednášku pre majiteľov reštaurácii nazvanú: Úskalia slovenských reštaurácii a kaviarní. Ako ich prekonať?
Rozbehnuté sú aj ďalšie projekty v skutočnom svete, ale bolo by zatiaľ predčasné o nich hovoriť. Prvé stretnutia už prebehli, ale máme pred sebou ešte kus práce, tak nám držte palce.
Ak budete mať chuť, napíšte nám do komentárov, čo by ste tu uvítali a čo vás naopak vyslovene vytáča. Chceme to vedieť.
3. narodeniny a súťaž s tým spojená
Delikatesy.sk v tejto podobe existujú už tri roky. Za ten čas sme uverejnili 386 článkov a vy ste nám k nim napísali 3.816 komentárov. Prišlo a odišlo niekoľko autorov, zopár krát nás chceli za kritickú recenziu popoťahovať, ale inak sme tie roky myslím ustáli v zdraví. Teší nás, že s novým rokom sa slovenská gastronómia začala posúvať smerom v pred. Aj keď ešte stále niekedy spraví aj dva kroky dozadu. Tak ako tak, príležitosti na pochvalu sa dúfam budú len množiť.
Ako sa na narodeniny patrí, bude aj darček. Nie jeden, ale rovno päť. Kvalitné a hrubé zástery v tradičnom čiernom dizajne s bielymi horizontálnymi prúžkami. Na ich získanie stačí zodpovedať jednoduchú otázku:
– Aký datum publikovania má prvý článok na stránke delikatesy.sk?
Správnu odpoveď posielajte len emailom na adresu delikatesy (zatočenýznak) klimo (bodka) net, najneskôr do piatku 21. januára polnoci. Nezabudnite email označiť predmetom Súťaž. Piatich výhercov oznámime v sobotu, tu na stránke.
Vyrazenie do reality – super, aj ked ja vas mozem sledovat len ‚spoza plota‘. K sutaziam – ja by som uvitala viac sutazi o potraviny a pochutiny, exoticke korenia a tak. Skoda, ze forum je take polomrtve, mne na nom chyba, moznost odoberat komentare a nove diskusie, aj ked som ju tusim prave objavila (pridat medzi oblubene).
Drzim palce a len tak dalej.
K tym komentarom na fore – je fajn mat na ne RSS citacku, este lepsie by bolo posielanie mailov, ked je pridany novy komentar alebo diskusia.
Katka: ta funkcia tam je uz davno. Pod textovym polom, kde sa vypisuje telo komentara by malo byt zaskrtavanie, ci si zelas upozornenia na nove komentare. Vyskusaj
Ta funkcia je pod komentarmi k clankom, ale nie pod komentarmi na fore.
delikatesy som vzdy bral ako slovensku verziu p.Cuketku. Neuvazovali ste nadviazat nejaku spolupracu s nim ? napr slovenska verzia scuk.cz by ma potesila. Takisto na scuk su obcas skolenia ktore by som rad navstivil. Ale do Prahy alebo jej okolia kvoli tomu nepojdem. Keby bolo nieco podobne na Slovensku … ( idealne zapadnom, napr Nitra by bola skvela :) )
tomasco: spolupraca… v kontakte s Martinom sme, aj si obcas nieco navzajom skritizujeme. Ale kazdy z nas ma svoje publikum, svoje prostredie v ktorom tvori. Niektore veci u nas skratka nejdu tak rychlo, ako zapadnejsie od nas.
Co sa tyka dalsich veci, ako som povedal, nastartovane uz su, len ich dotiahnut dokonca. A ze vobec nie si vedla so svojimi tipmi ;-)