O štamgastoch
Veľa sa píše o nových podnikoch, málokedy o ich hosťoch. Presnejšie štamgastoch. Mali sme nedávno s priateľmi debatu o tomto fenoméne, tak to trochu rozpíšem.
Veľa sa píše o nových podnikoch, málokedy o ich hosťoch. Presnejšie štamgastoch. Mali sme nedávno s priateľmi debatu o tomto fenoméne, tak to trochu rozpíšem.
Verím, že ste sviatky aj všetky kuchynské záležitosti s tým spojené, strávili v pokoji a radosti.
Nedávno som v zápale kuchynského boja hľadal čistú čajovú lyžičku. Máme ich 28 a nenašiel som ani jednu.
Ak sa podarí drobný susedský cezplotový obchodný styk, dostanete surovinu na rýchlu a improvizovanú polievku.
Od mamy som nedávno dostal dva zväzky knihy Československé cukrářství od Bohumila Hlavsu. Z veľkej časti zaujímavé a často aj vtipné čítanie. Ako bonus, na konci oboch kníh staré reklamny na vtedajšie cukrárske pomôcky a polotovary.
Postavil som vodu na kávu a pustil si v hlave premietačku. Bol to pestrý rok. Tu na stránke možno nie vždy, ale v gastronómii určite.
Jeden víkend sme sa bavili s milovanou o stránke. Zrazu som si uvedomil jednu vec, ktorá mi v poslednom hektickom roku úplne ušla. Delikatesy.sk majú už 5 rokov.
Stravovanie v práci je ošemetná záležitosť. Voľakedajšie závodné jedálne vystriedali gastráče a lacné menúčka v reštauráciách. Z kaluže do blata. Poznám však jednu firmu, ktorá vrátila jedlu jeho pôvodný význam.